avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de mama
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de mama

daca sotia mea naste pe 22(atunci este programata la cezariana)sau ma rog pana la sf anului intra in noua grila de indemnizatie?Deoarece domnul...Boc a spus azi ca doar cele care nasc incepand cu 1 ian 2011.Sunt un pic confuz deoarece stiam ca dupa nastere trebuie luate minim 42 de zile din cele 126 obligatorii de zile de concediu medical,abia dupa aceste 42 de zile se intra in indemnizatia propriu-zisa.
Cel mai recent răspuns: joel , utilizator 14:40, 9 Decembrie 2010
Asa este, trebuie efectuate numarul de zile de sarcina si lehuzie, inainte de a intra in CIC.
dar am vazut si alte mesaje si se spunea ca daca naste in dec 2010 va intra in vechea lege deoarece noua lege se aplica incepand cu 1 ian 2011
Se ia in considerare data nasterii copilului ... daca acesta se naste pana la data de 31.12.2010, inclusiv se aplica vechile reglementari.
Daca data nasterii este dupa 01.01.2010, inclusiv sunt aplicabile noile reglementari.
da multumesc pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indeminzatie copil ContSters116232 ContSters116232 Buna ziua ,am si eu o nelamurire in legatura cu noua lege privind indeminzatia ptr. copil.Trebuie sa nasc acum in decembrie 2010 si intrebarea mea este o sa ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal 42 zile tinaa tinaa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o lamurire . sunt insarcinata in 32 saptamani si 3 zile iar data probabila a nasterii, la ultima ecografie , este intre 13 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si lauzie raluca1823 raluca1823 Buna, sunt un pic nelamurita intr-o chestiune. Pe data de 20 oct mi se termina concediul prenatal de 84 de zile. Doctorita mea s-a inselat in privinta ... (vezi toată discuția)