avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintarea minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintarea minorului

Buna seara,

acum 6 luni am nascut un baietel in anglia,tatal fiind italian stabilit acolo..totul bine si frumos pana cand baietelul a facut 2-3 saptamani...multe probleme,certuri,politie acasa...in cele din urma am ajuns in romania de o luna...mi s a zis sa parasesc casa la 6 dimineata...am plecat in 2 zile ,2 zile in care el nu a recunoscut fapta si in care mi a zis sa stau maxim 2 saptamani...bani ajungeau doar de buzunar...si in acele 2 saptamani mi a zis ca nu mai am de ce sa ma intorc acolo si sa raman aici...nu suntem casatoriti,dar vrea sa obtina custodia copilului...as vrea sa stiu costurile unui proces de incredintare minor si pensie alimentara avand in vedere ca este un proces cu strainatatea...multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: jesuis , utilizator 23:09, 11 Decembrie 2010
Dvs unde aveti domiciliul?
imi cer scuze pentru intarziere,eu am domiciliu in bucuresti.
Puteti introduce actiune de stabilirea domiciliului copilui si pensie alimentara in Romania., insa nu cred ca va descurcati fara avocat, mai ales ca voe fi probleme in ce priveste executarea in strainatate. Oricum , asta se aplica daca a recunoscut copilul..Daca nu, e extrem de complicat
Ati transcris certificatul de nastere al minorului in tara?
Copiii nascuti in strainatate au fost inregistrati de catre autoritatile straine competente. Parintii cetateni romani, sunt obligati în termen de 6 luni de la data întoarcerii în tara, sa ceara transcrierea certificatelor de nastere straine în registrele civile de la ultimul domiciliu pe care l-au avut sau îl au în tara, pentru a obtine, pentru copii lor, certificate de nastere romanesti.
Apoi este necesara promovarea unei actiuni de incredintare minor si stabilire a unei pensii in favoarea acestuia.
Costurile unei astfel de actiuni se compun din taxa de timbru, timbru jud. si onorariu avocat.
Onorariul avocat se stabileste in functie de criteriile prevazute de Statulul profesiei de avocat.
Angajati avocat.
buna seara,multumesc frumos de raspuns..baietelul are cetatenie italiana si nu as vrea sa o schimb iar transcrierea certificatului in Romania presupune si schimbarea cetateniei,nu?eu cel putin asa banuiesc nu stiu sigur..am discutat cu un avocat care mi a spus ca trebuiesc traduse si legalizate certificatul baietelului si citatia,taxa de timbru si inaintarea in instanta care m-ar costa 2000 lei pentru incepur iar procesul in total sa ma aduca la vre-o 2000 euro...m au cam inspaimantat sumele astea dar a zis ca pentru a inainta actiunea judecatoreasca imi trebuiesc banii aceeia in care nu este inclus si onorariul lui...care il voi da dupa posibilitati...pe parcurs...as vrea sa stiu daca aceste costuri sunt intradevar asa si trebuie sa merg mai departe sau...sa gasesc alt avocat.Am mai inteles ca procesul se intenteaza in tara in care este copilul...este adevarat? mie imi era frica sa nu ma dea el acolo in judecata pentru ca nu as avea posibilitatea sa ma prezint mereu in uk..o sa inregistrez saptamana viitoare domiciliul copilului in Romania oricum si o sa intreb daca am dreptul la indemnizatie si alocatie daca baietelul are cetatenie italiana,dar nu cred...Multumesc mult pentru ajutor.O seara frumoasa..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa-i fac actele copilului meu fara actele tatalui ciucasraluca ciucasraluca buna ziua ma numesc raluca si am un baietel de un an si 2 luni nascut in spania si recunoscut de tatal acolo. am venit cu baietelul meu in tara pt ca nu am ... (vezi toată discuția)
Cum pot să aduc băiețelul în românia dacă e cetățean italian? nu sunt lăsată să-l văd decât în prezența tatălui, care e violent cu mine Eu stau cu tal baietelului de 8 ani si nu suntem casatoriti,baietelul are 5 ani si are un disturb autistic.Noi doi nu mai stam impreuna din iulie dar el ma ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor, nu stiu ce sa fac maraispas2 maraispas2 Subiect: Copil nascut in Italia cu tata italian am trait in Italia in concubinaj cu un cetatean italian casatorit. eram amandoi medici la acelasi spital in ... (vezi toată discuția)