avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art. 105 cod procedura civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art. 105 cod procedura civila

Buna seara,
Decizia prin care am fost eliberat din functia de director adjunct al unui liceu a anulata de instanta in baza art. 105 Cod procedura civila- Actele indeplinite cu neobservarea formelor legale sau de un functionar necompetent se vor declara nule numai daca prin aceasta s-a pricinuit partii o vatamare ce nu se poate inlatura decat prin anularea lor.
Avand in vedere art 78 si 283 lit c din codul muncii pot formula o actiune pentru a fi despagubit material pentru vatamarea produsa?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 9 Decembrie 2010
Da puteti formula o asemenea actiune in termen de trei ani de la data nasterii dreptului la actiune adica al producerii vatamarii respective
Temeiul de drept al actiunii dvs il constituie art.78 si art.269 alin.1 C.mun, si anume : Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie sau cerere de constatarea nulitatii ? ContSters40598 ContSters40598 Intro contestatie la executare formulata de mine in calitate de debitor, avand ca obiect constatarea intervenirii perimarii executarii silite, la termenul ... (vezi toată discuția)
Drept salarial de care nu stiam !!! ginamangra ginamangra Va rog sa-mi spuneti ce sanse mai am sa obtin undrept salarial din 2008 , acum caci tocmai am aflat despre el.Situatia sta cam asa: In 27.07.2008 am nascut si ... (vezi toată discuția)
Sef dat in judecata pt abuz de pozitie ContSters83018 ContSters83018 exista precedente in Romania? poti da pe cineva in judecata direct la un forum international? Merci (vezi toată discuția)