avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sef dat in judecata pt abuz de pozitie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sef dat in judecata pt abuz de pozitie

exista precedente in Romania?
poti da pe cineva in judecata direct la un forum international?
Merci
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:22, 3 Iunie 2009
Nu se poate actiona in judecata o persoana fizica sau juridica direct la instantele internationale ... aveti posibilitatea de a formula cerere de chemare in judecata la instantele din tara.
Prin art. 998 din Codul civil, care constituie temeiul răspunderii civile delictuale, se prevede că "orice faptă a omului, care cauzează altuia prejudiciu, obligă pe acela din a cărui greşeală s-a ocazionat, a-l repara".
De asemenea, art. 269 alin.1 C.mun. dispune ca , angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trauma psihica din cauza sefului julieta_8040 julieta_8040 buna ziua!lucrez de aproximativ 3 ani in ministerul administratiei si reformei administrative in functia de agent de politie !din ianuarie 2008 am fost mutata ... (vezi toată discuția)
Daune morale ginnyy ginnyy Potrivit art. 269 (1) Cod Muncii - Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe ... (vezi toată discuția)
Diurna deplasare - refuzata luci_rac luci_rac Seful meu mi-a spus ca nu mi se aproba diurna pe saptamana aceasta pe motivul problemelor mele de comportament. Vreau sa stiu daca este scris undeva ca se ... (vezi toată discuția)