avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna deplasare - refuzata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna deplasare - refuzata

Seful meu mi-a spus ca nu mi se aproba diurna pe saptamana aceasta pe motivul problemelor mele de comportament. Vreau sa stiu daca este scris undeva ca se poate retine diurna pe acest motiv si care ar fi baza legala , cum ar trebui sa procedez eu in acest caz . Mentionez ca eu sunt detasat cu serviciul in Sibiu pe perioada nedeterminata momentan , pana in luna mai 2010 am lucrat in Bucuresti la firma mama .
Multumesc si astept un sfat sau ceva de la dumneavoastra .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 22 Septembrie 2010
Nu este un motiv pentru care plata diurnei poate fi stopata.Singurul lucru pe care il puteti face este sa actionati angajatorul in judecata.
Sau sa face o sesizare la Inspectia Muncii.
I.T.M.-ul nu-l poate obliga pe angajator sa faca plati, instanta de judecata da
Ati putea sa imi spuneti pe baza carei legi si carui articol as putea sa dau firma (angajatorul) in judecata ? multumesc anticipat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.269 C.mun. prevede :
(1) Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.
(2) În cazul în care angajatorul refuză să îl despăgubească pe salariat, acesta se poate adresa cu plângere instanţelor judecătoreşti competente.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sef dat in judecata pt abuz de pozitie ContSters83018 ContSters83018 exista precedente in Romania? poti da pe cineva in judecata direct la un forum international? Merci (vezi toată discuția)
Sef dat in judecata petreadela petreadela Buna Ziua, Stiu ca in ultimul an a aparut in legislatie posibilitatea de a-ti da in judecata seful direct. As vrea sa stiu mai multe despre aceasta, cui ... (vezi toată discuția)
Art. 105 cod procedura civila Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Decizia prin care am fost eliberat din functia de director adjunct al unui liceu a anulata de instanta in baza art. 105 Cod procedura ... (vezi toată discuția)