avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sef dat in judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sef dat in judecata

Buna Ziua,
Stiu ca in ultimul an a aparut in legislatie posibilitatea de a-ti da in judecata seful direct. As vrea sa stiu mai multe despre aceasta, cui trebuie adresata reclamatia si in baza carei legi.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 20 Noiembrie 2007
Art. 269 alin.1 din Codul Muncii prevede ca :
Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, sa îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material din culpa
angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legatura cu serviciul.
Cererea se adreseaza instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sef dat in judecata pt abuz de pozitie ContSters83018 ContSters83018 exista precedente in Romania? poti da pe cineva in judecata direct la un forum international? Merci (vezi toată discuția)
Diurna deplasare - refuzata luci_rac luci_rac Seful meu mi-a spus ca nu mi se aproba diurna pe saptamana aceasta pe motivul problemelor mele de comportament. Vreau sa stiu daca este scris undeva ca se ... (vezi toată discuția)
Daune morale ginnyy ginnyy Potrivit art. 269 (1) Cod Muncii - Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe ... (vezi toată discuția)