avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trauma psihica din cauza sefului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trauma psihica din cauza sefului

buna ziua!lucrez de aproximativ 3 ani in ministerul administratiei si reformei administrative in functia de agent de politie !din ianuarie 2008 am fost mutata la secretariat.din cauza sefului meu in luna august a acestui an am facut o depresie puternica si nu am reusit deloc sa depasesc momentul.am stat in concediu medical 90 de zile.acum trebuie sa ma internez la psihiatrie pentru a fi vazut de comisia de expertiza medicala,sa se poata pronunta daca mai imi acorda medical pana la 180 de zile sau ma scoate la pensie.medicul mi.a recomandat schimbarea locului de munca.am incercat sa ma mut la alta sectie de politie ,insa seful meu mi.a dat recomandari foarte proaste.in acest minister daca nu ai rude sau relatii nu poti face nimic.
ti se inchit toate usile in nas fara sa fii vinovat.vreau sa.mi adun toate fortele care mi.au ramas si sa incerc sa.mi fac dreptate.m.am programat in audienta la seful politiei romane si la ministru.totodata vreau sa.mi dau seful in judecata pe cale civila pentru daunele morale cauzate!
ce ma sfatuiti?
ca rog din suflet sa ma ajutati!
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 4 Noiembrie 2008
Avându-şi izvorul în principii de dreptate şi echitate socială, răspunderea civilă este reglementată în art. 998 C. civ. român,
text de lege ce consacră răspunderea civilă pentru faptele cauzatoare de prejudicii.
Potrivit art. 998 C. civ., „orice faptă a omului, care cauzează altuia prejudiciu, obligă pe acela din a cărui greşeală s-a ocazionat, a-l repara”. În completare, prin art. 999 C. civ. se precizează că „omul este responsabil nu numai pentru prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar şi de acela ce a cauzat prin neglijenţa sau imprudenţa sa”.
De asemenea, potrivit art.269 alin.1 C.mun., angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul - acest articol este aplicabil persoanelor care au incheiat c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri morale maria1956 maria1956 Buna ziua, intr-o hot. emisa de comisia pentru aplicarea lg.9/98 si deasemenea in decizia emisa de autoritatea pentru restituirea proprietatilor s-a gresit la ... (vezi toată discuția)
Demisie sub presiune si preaviz obligatoriu ContSters88537 ContSters88537 Buna seara, am urmatoarele probleme: -este legal sa nu te duci la serviciu in cele 20 de zile de previz, in urma restructurarii postului? Daca te intelegi cu ... (vezi toată discuția)
Posta romana Knoppix Knoppix In urma cu 2 saptamani,am trimis un colet in tara(un laptop) cu plata ramburs(asa mi-a solicitat clientul).Destinatarul l-a primit,l-a desfacut si nu stiu prin ... (vezi toată discuția)