In urma cu 2 saptamani,am trimis un colet in tara(un laptop) cu plata ramburs(asa mi-a solicitat clientul).Destinatarul l-a primit,l-a desfacut si nu stiu prin ce magie,mi-a trimis inapoi acelasi laptop,deteriorat,fireste.Nu stiu cum a procedat,banuiesc ca l-a ajutat un complice din interiorul Postei.De la oficiul de unde-am expediat coletul,mi s-au dat asigurari ca n-a existat niciodata un asemenea caz,ca ele nu s-au confruntat in viata lor cu o situatie similara bla-bla-bla si bineinteles ca refuza orice despagubire,eu fiind considerat un fel de impostor...ipoteze absurde s.a.m.d.
Ma intreb daca pot trage pe cineva la raspundere,in mod legal.
Va multumesc!
A fost primul gand care m-a fulgerat la impactul cu situatia data dar,mi-e teama ca lipsa dovezilor ma va ghida spre o infundatura.Ce castig de cauza sa am eu,in fata marii Poste Romane?!
Orice persoana se poate adresa instanţei judecătoreşti pentru a cere apărarea unui drept al său sau al unui interes ocrotit de lege .
Avându-şi izvorul în principii de dreptate şi echitate socială, răspunderea civilă este reglementată în art. 998 C. civ. român, text de lege ce consacră răspunderea civilă pentru faptele cauzatoare de prejudicii. Potrivit art. 998 C. civ., „orice faptă a omului, care cauzează altuia prejudiciu, obligă pe acela din a cărui greşeală s-a ocazionat, a-l repara”. În completare, prin art. 999 C. civ. se precizează că „omul este responsabil nu numai pentru prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar şi de acela ce a cauzat prin neglijenţa sau imprudenţa sa”.
Despagubiri morale
maria1956
Buna ziua, intr-o hot. emisa de comisia pentru aplicarea lg.9/98 si deasemenea in decizia emisa de autoritatea pentru restituirea proprietatilor s-a gresit la ... (vezi toată discuția)