avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Posta Romana
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Posta Romana

In urma cu 2 saptamani,am trimis un colet in tara(un laptop) cu plata ramburs(asa mi-a solicitat clientul).Destinatarul l-a primit,l-a desfacut si nu stiu prin ce magie,mi-a trimis inapoi acelasi laptop,deteriorat,fireste.Nu stiu cum a procedat,banuiesc ca l-a ajutat un complice din interiorul Postei.De la oficiul de unde-am expediat coletul,mi s-au dat asigurari ca n-a existat niciodata un asemenea caz,ca ele nu s-au confruntat in viata lor cu o situatie similara bla-bla-bla si bineinteles ca refuza orice despagubire,eu fiind considerat un fel de impostor...ipoteze absurde s.a.m.d.
Ma intreb daca pot trage pe cineva la raspundere,in mod legal.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 3 Mai 2009
puteti sa-i trageti la raspundere pe toti cei care ii banuiti ca sunt implicati(clientul si posta romana)
A fost primul gand care m-a fulgerat la impactul cu situatia data dar,mi-e teama ca lipsa dovezilor ma va ghida spre o infundatura.Ce castig de cauza sa am eu,in fata marii Poste Romane?!
Orice persoana se poate adresa instanţei judecătoreşti pentru a cere apărarea unui drept al său sau al unui interes ocrotit de lege .
Avându-şi izvorul în principii de dreptate şi echitate socială, răspunderea civilă este reglementată în art. 998 C. civ. român, text de lege ce consacră răspunderea civilă pentru faptele cauzatoare de prejudicii. Potrivit art. 998 C. civ., „orice faptă a omului, care cauzează altuia prejudiciu, obligă pe acela din a cărui greşeală s-a ocazionat, a-l repara”. În completare, prin art. 999 C. civ. se precizează că „omul este responsabil nu numai pentru prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar şi de acela ce a cauzat prin neglijenţa sau imprudenţa sa”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sub presiune si preaviz obligatoriu ContSters88537 ContSters88537 Buna seara, am urmatoarele probleme: -este legal sa nu te duci la serviciu in cele 20 de zile de previz, in urma restructurarii postului? Daca te intelegi cu ... (vezi toată discuția)
Despagubiri morale maria1956 maria1956 Buna ziua, intr-o hot. emisa de comisia pentru aplicarea lg.9/98 si deasemenea in decizia emisa de autoritatea pentru restituirea proprietatilor s-a gresit la ... (vezi toată discuția)
Trauma psihica din cauza sefului julieta_8040 julieta_8040 buna ziua!lucrez de aproximativ 3 ani in ministerul administratiei si reformei administrative in functia de agent de politie !din ianuarie 2008 am fost mutata ... (vezi toată discuția)