Buna ziua, intr-o hot. emisa de comisia pentru aplicarea lg.9/98 si deasemenea in decizia emisa de autoritatea pentru restituirea proprietatilor s-a gresit la calcularea sumelor ce mi se cuveneau (greseala de adunare).nici pana acum desi au facut o rectificare nu mi-au dat banii.Va rog sa imi spuneti ce pot face si daca ii pot da in judecata pentru despagubiri morale deoarece din 2003 si pana in prezent nu mi-au dat banii.Va multumesc
Chiar daca sunt justificate, avand in vedere durata de asteptare, instantele nu prea acorda despagubiri morale, in astfel de cazuri, insa puteti cere actualizarea sumei cuvenite.
Multumesc, suma este foarte mica.nu exista alta cale pentru a-mi recupera cheltuielile pe care le-am facut si oboseala si stresul avand in vedere ca sunt din provincie?Multumesc
Avându-şi izvorul în principii de dreptate şi echitate socială, răspunderea civilă este reglementată în art. 998 C. civ. român,
text de lege ce consacră răspunderea civilă pentru faptele cauzatoare de prejudicii.
Potrivit art. 998 C. civ., „orice faptă a omului, care cauzează altuia prejudiciu, obligă pe acela din a cărui greşeală s-a ocazionat, a-l repara”. În completare, prin art. 999 C. civ. se precizează că „omul este responsabil nu numai pentru prejudiciul ce a cauzat prin fapta sa, dar şi de acela ce a cauzat prin neglijenţa sau imprudenţa sa”.
Puteti incerca introducerea unei actiuni pe acest temei.
De asemenea, puteti depune deschide o actiune in contencios administrativ.
Posta romana
Knoppix
In urma cu 2 saptamani,am trimis un colet in tara(un laptop) cu plata ramburs(asa mi-a solicitat clientul).Destinatarul l-a primit,l-a desfacut si nu stiu prin ... (vezi toată discuția)