avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce fac in cazul in care statul nu se supune deciziei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce fac in cazul in care statul nu se supune deciziei instantei de fond?

in cazul in care statul nu se supune sentintei instantei de fond care imi este favorabila si deci nu nu declara recurs sau apel ,sentinta fiind investita,definitiva, executorie de drept,irevocabila pentru inaintare la cedo mai trebuie sa ma adresez instantei ierarhic superioara sau pot merge direct l.observ ca pentru orice decizie contrara conventiilorb internationale guvernul se ascunde in spatele curtii constitutionale.in speranta ca am fost suficient de explicit va multumesc
Dati mai multe detalii, despre ce este vorba? Ce va impiedica sa faceti executarea ? Daca e vorba de o proprietate de recuperat de la stat, e bine sa vedeti ce alternative vi se ofera, cauzele acestea fiind suspendate la CEDO timp de 18 luni, dupa Atanasiu contra Romaniei.
In primul rand lua-ti legatura cu un executor judecatoresc si vede-ti ce va spune acesta.
este vorba de cuantumul pensiei
Ce va surprinde? Orice este posibil.Oare cand se va reinstaura statul de drept?
Degeaba justitia isi face datoria, si va imaginati ca nu este usor pentru judecatori, gandind la ce presiuni sunt supusi,daca nu respecta nimeni nici o hatarare.
Felicitari judecatorilor care au curajul, in conditiile de astazi,sa aiba coloana vertebrala dreapta.Mai avem o speranta ca vor veni vremuri mai drepte si mai bune.
Eu am o asemenea hotarare definitiva si irevocabila pe care casa de pensii nu o pune in aplicare sub diferite pretexte si m-am adresat unui executor judecatoresc.Rezolva el,insa trebuie sa aveti rabdare deoarece legea il obliga sa puna in executare dupa 6 luni de la instiintare.Pana atunci poate da doar amenzi celor care nu pun in aplicare hotararea.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
dudu2ira1, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotarare irevocabila partaj andrei_ionescu andrei_ionescu am o hotarare irevocabila de partaj din martie anul acesta , in care se decide constatarea nulitatii recursului partii adverse intrucat nu a motivat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sentinta definitiva si irevocabila - panteraadi panteraadi Buna ziua , prin intermediul unei sentinte civile definitive si irevocabile de acum 10 ani , investita cu formula executorie si executata prin executor ... (vezi toată discuția)
Indexare valoare omobil demolat-legea 10/2001 bukinst bukinst La o actiune Legea 10/2001 inceputa in anul 2002 Tribunalul a admis actiunea si a obligat Statul Roman prin Ministerul Finantelor sa plateasca o suma pentru 5 ... (vezi toată discuția)