avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare irevocabila partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare irevocabila partaj

am o hotarare irevocabila de partaj din martie anul acesta , in care se decide constatarea nulitatii recursului partii adverse intrucat nu a motivat in termenul legal , impotriva unei decizii civile prin care au fost respinse apelurile declarate in cauza , ca nefondate, retinandu-se in esenta , ca solutia primei instante , in sensul vanzarii imobilului dobandit de parti in timpul casatoriei , este legala si temeinica , fata de faptul ca reclamanta parata a avut la dispozitie un termen de 6 luni pt a-si indeplini obligatia de plata a sultei in favoarea celeilalte parti , termen care insa nu a fost respectat. Apelul declarat de paratul reclamant a fost nemotivat , intrucat nu a platit taxa judiciara de timbru. Hotararea de la fond dispune vanzarea imobilului prin executor judecatoresc , in cauza privind reclamanta , paratul si un intervenient.
Spre surpinderea mea , cand am vorbit cu executorul judecatoresc , mi-a spus ca suntem in eroare si ca nu se poate pune in executare partajul , cerut de fosta sotie reclamanta , deoarece partajul nu este terminat. Nu inteleg despre ce este vorba, poate ma lamureste cineva , intrucat nu am avocat.
Cel mai recent răspuns: andrei_ionescu , utilizator 12:58, 2 August 2011
poate fi vorba despre investirea sentintei definitive si irevocabile , in snur cu deciziile din apel si recurs , cu formula executorie si abia apoi sa va adresati executorului
Eu nu am hotarare definitiva si irevocabila, am doar o hotarare irevocabila de la recurs .Ce trebuie sa fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cand (momentul) castigatorul partajului devine - unic proprietar? la pronuntarea - recursului//irevocabil sau la momentul - platii sultei = 3 ani de la recurs ? ContSters124097 ContSters124097 VINZARE IMOBIL -IN PARTAJ ((de la reclamanta ,,-la fiica partilor/nevinovata)),,FARA PLATA SULTEI-PROMISE IN INSTANTA = O MIZERIE,MURDARIE - COLOSALA ... (vezi toată discuția)
Partaj neincheiat? sammy44 sammy44 Mi s-a spus ca nu am partajul terminat. Am o hotarare de la fond care dispune vanzarea imobilului prin executor judecatoresc, am o hotarare de la Tribunal, ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare bcory bcory Descriere speta: se finalizeaza in proces de partaj succesoral prin hotarare definitiva si irevocabila (curtea de apel) care mentioneaza in motivarea sentintei ... (vezi toată discuția)