am o hotarare irevocabila de partaj din martie anul acesta , in care se decide constatarea nulitatii recursului partii adverse intrucat nu a motivat in termenul legal , impotriva unei decizii civile prin care au fost respinse apelurile declarate in cauza , ca nefondate, retinandu-se in esenta , ca solutia primei instante , in sensul vanzarii imobilului dobandit de parti in timpul casatoriei , este legala si temeinica , fata de faptul ca reclamanta parata a avut la dispozitie un termen de 6 luni pt a-si indeplini obligatia de plata a sultei in favoarea celeilalte parti , termen care insa nu a fost respectat. Apelul declarat de paratul reclamant a fost nemotivat , intrucat nu a platit taxa judiciara de timbru. Hotararea de la fond dispune vanzarea imobilului prin executor judecatoresc , in cauza privind reclamanta , paratul si un intervenient.
Spre surpinderea mea , cand am vorbit cu executorul judecatoresc , mi-a spus ca suntem in eroare si ca nu se poate pune in executare partajul , cerut de fosta sotie reclamanta , deoarece partajul nu este terminat. Nu inteleg despre ce este vorba, poate ma lamureste cineva , intrucat nu am avocat.
poate fi vorba despre investirea sentintei definitive si irevocabile , in snur cu deciziile din apel si recurs , cu formula executorie si abia apoi sa va adresati executorului
Partaj neincheiat?
sammy44
Mi s-a spus ca nu am partajul terminat. Am o hotarare de la fond care dispune vanzarea imobilului prin executor judecatoresc, am o hotarare de la Tribunal, ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare
bcory
Descriere speta: se finalizeaza in proces de partaj succesoral prin hotarare definitiva si irevocabila (curtea de apel) care mentioneaza in motivarea sentintei ... (vezi toată discuția)