avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj neincheiat?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj neincheiat?

Mi s-a spus ca nu am partajul terminat. Am o hotarare de la fond care dispune vanzarea imobilului prin executor judecatoresc, am o hotarare de la Tribunal, care decide respingerea apelurilor ca nefondate ,formulate de cele 2 parti si mai am si o hotarare de la Curtea de Apel , care decide ca nul recursul declarat de recurentul parat reclamant impotriva deciziei de la Tribunal, hotarare care este irevocabila. Nu inteleg cum imi spune executorul judecatoresc ca nu am partajul incheiat. Hartia care a venit de la executor este o instiintare, avand in vedere dispozitiile instantei de fond care dispune vanzarea imobilului prin executor. Desi exista o executare silita din partea unui creditor , acesta constituindu-se parte in procesul de divort-partaj , acesta a facut cerere de punere in aplicare a hotararii de la fond , respectiv vanzarea la licitatie. Eu am vrut sa-mi inscriu valoarea sultei pe care trebuia sa o primesc , la Crtea Funciara si mi s-a spus ca nu am partajul terminat , iar ceea ce se va intampla in curand nu este o executare silita , ci doar o vanzare prin licitatie. Puteti , va rog , sa ma lamuriti mai pe intelesul meu , intrucat am fost la un avocat si n-am inteles nimic.
Cel mai recent răspuns: sammy44 , utilizator 11:29, 21 Septembrie 2011
Buna ziua !
Care a fost obiectul actiunii la instanta de fond , ce ati solicitat (sau ce a solicitat reclamantul) si ce s-a dat prin hotarare ?
A fost un proces de divort cu partaj. Ni s-a atribuit pe rand imobilul , cu oblegatia de a plati sulta celeilalte parti. Cum acest lucru nu s-a realizat , Instanta de fond a hotarat vanzarea prin executor judecatoresc. Am scris in textul de mai sus.
Intradevar partajul nu este incheiat deoarece nici una dintre parti nu a fost in masura sa achite sulta catre cealalta parte. Acum apartamentuil se va vinde prin executor la licitatie la pretul cel mai mare oferit. Iar bani obtinuti din vanzare se vor imparti in doua.
Atentie: vanzare la pretul cel mai mare oferit - deci poate fi vandut cu mult sub pretul pietii. Daca nu se vinde la prima executare/licitatie la urmatoarea pretul de pornire scade cu 25%. Si nu trebuie neglijat nici onorariul executorului judecatoresc care este de 10 % din pretul incasat.
Acum , in aceasta faza , mai pot incheia partajul si ce trebuie sa fac?
Ar trebui sa mearga avocatul sa vada despre ce este vorba.
Din ce ziceti partajul este terminat.
Nu putem ghici care este problema sau sa expunem un sir nemarginit de posibilitati...

Alte discuții în legătură

Caut urgent avocat sammy44 sammy44 caut un avocat specializat in executari silite (vezi toată discuția)
Inscriere sulta la cartea funciara sammy44 sammy44 Cum pot inscrie sulta pe care o am de primit la Cartea Funciara ,daca este in desfasurare vanzarea prin licitatie a unui imobil ? (vezi toată discuția)
Cota parte 5/8 executare silita. cum se poate vinde de catre adjudecatar? Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: S-a scos la licitatie (executare silita) cota parte de 5/8 dintr-un imobil. O persoana castiga la licitatie aceasta ... (vezi toată discuția)