avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mai iau somaj ?!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mai iau somaj ?!

Am luat somaj cand am terminat liceul . Intrebarea e : Mai pot sa iau si acum dupa ce am terminat facultatea ? Mi s-a spus ca daca am luat la liceu acum nu mai am dreptul .
1. Din Legea 76/2002:
Art.17...
(2) Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevăzute la art. 16 lit. b), dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale;
...
Art. 40. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (2) pe o perioadă de 6 luni şi este o sumă fixă, neimpozabilă, lunară, al cărei cuantum reprezintă 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, în vigoare la data stabilirii acesteia.
(2) Indemnizaţia de şomaj prevăzută la alin. (1) se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b), o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ absolvită.

2. Asadar veti beneficia de indemnizatie de somaj si dupa absolvirea facultatii.
Nu are legatura faptul ca ati luat somaj cand ati terminat liceul cu faptul ca veti primi somaj dupa terminarea facultatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absolventii unei facultati beneficiaza de indemnizatie de somaj? lilicrin lilicrin Am o scurta intrebare daca se poate, sora mea a beneficiat de somaj dupa ce a absolvit examenul de bac(a stat un an aprox. acasa), acum termina facultatea si ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa facultate. Marius Negut Marius Negut Sotia mea a terminat facultatea anul acesta,a inaintat dosarul pentru somaj.Pe ce perioada se acorda ajutorul de somaj pentru absolventii de studii ... (vezi toată discuția)
Somaj absolventi de liceu delia2007 delia2007 Buna ziua. Absolventii de liceu pot beneficia de ajutor de somaj in perioada celor 2 luni de la terminarea liceului pana la inscrierea la ... (vezi toată discuția)