avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Poate beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Poate beneficia de pensie?

Buna ziua, mama mea este nascuta in 13 aprilie 1956 si are o vechime de 34 ani si 10 luni. In februarie s-a desfacut contractul de munca in ideea ca in apr. 2011 face 55 de ani si iese in pensie anticipata.
Potrivit noii legi cand va putea iesi in pensie anticipata sau pensie anticipata partiala in conditiile in care in prezent nu are nici un venit si orice leut conteaza?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dorina Tarcea , Consultant resurse umane 09:47, 9 Decembrie 2010
Viitoarea lege a pensiilor va fi contestata la Curtea Constitutionala intrucat stagiul complet de cotizare pentru femei a ramas de 35 de ani. Imi pare rau, nu cred ca mama dvs. va indeplini conditiile pentru a beneficia de pensie anticipata partiala la anul. :(

Reveniti cu intrebarea dvs. dupa publicarea legii in Monitorul Oficial, tot in acest topic.
Data nasterii : aprilie 1956

Puteti beneficia de:

Pensie pentru limita de varsta incepand cu aprilie 2016, respectiv la implinirea varstei de 60 ani , daca realizati un stagiu de cel putin 15 ani ;
Pensie anticipata incepand cu aprilie 2011, respectiv la implinirea varstei de 55 ani, daca realizati un stagiu de cotizare de cel putin 40 ani ;
Pensie anticipata partiala incepand cu aprilie 2011, respectiv la implinirea varstei de 55 ani, daca realizati un stagiu de cel putin 30 ani .

In plus va pot directiona pe [ link extern ] .






rectific : [ link extern ] /
comunicat de prea din 06.12.2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare cu handicap gr2 de la 8 luni pava zeno pava zeno nascuta in 10 aprilie 1956 cu o vechime de peste 30 ani cand pot iesi la pensie punand si gradul 2 de handicap? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata costy_ costy_ mama mea are varsta de 51 de ani si 31 de ani vechime dintre care 14 ani grupa a doua. la ce varsta poate iesi la pensie anticipata? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala DanielaCanareica DanielaCanareica Mama mea e nascuta pe 6.11.1956 si are 37 de ani vechime , cand poate iesi la pensie ... (vezi toată discuția)