avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Credit cu acte false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Credit cu acte false

Am o reala problema.Acum cateva luni,vroiam sa fac un imprumut bancar.O cunostiinta,auzindu-ma ca am nevoie de bani si ca am un venit mic,mi-a prezentat pe cineva care s-a oferit sa-mi faciliteze un imprumut.Persoane respectiva mi-a intocmit carte de munca si adeverinte de venit in fals,si am obtinut credit de la 3 banci.o suma destul de mare cca 1miliard de lei vechi din care am dat un comision persoanei "binevoitoare".Problema e urmatoarea...nu mai lucrez,deja am intarziat o luna cu plata ratelor si ma gandesc ca o sa se descopere falsul. Propietati nu am...nu stiu daca bancile m-ar putea executa silit pt ca repet nu am nici un fel de propietati..bunuri mobile sau imobile.Penal ce pot pati avand in vedere cele de mai sus.in speranta unui raspuns si a unor eventuale sfaturi,va multumesc
Sorinell, ce sa-ti spun, asa e! Ai perfecta dreptate, 100%!!
Ce sa-ti faca? Daca nu ai nimic pe numele tau, nu se intampla pacatul sa-ti moara cineva in urmatorii cativa ani ca sa nu cumva sa poti primi vreo mostenire, sa nu te insori sau mariti, sa nu-ti cumperi nici macar un frigider... Sa nu te angajezi avand carte de munca...
Sa nu mai stai la adresa de domiciliu...
Ce sa spun, aproape ca mergi pe oua, in rest, n-au ce sa-ti faca!!
=D>:D=D>
Adevarul e ca o societate de recuperari te poate tine in sah cativa ani buni, 4-5, depinde cat interes isi da...

Apoi, daca ar fi adevarat ca daca nu stam la domiciliul din buletin nu putem fi judecati in lipsa... care roman ar mai fi fraier, cand are un dosar care nu-i place, sa mai stea la domiciliu? Pe bune, tu crezi ca toti romanii sunt prosti, toti, in masa, de nu se muta de acasa? Aia care pierd dosarele, sigur sau cei care risca asta, la ei ma refer...
Se indeplineste procedura si in lipsa. Doar ca se mai aduna cheltuieli de judecata, mai trece timpul, o penalitate, un termen de platit in plus... :))
Mult succes!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Abia acum am reusit sa citesc si eu primul mesaj al lui sorinell_amore. Minunat limbaj de cartier, pacat ca e total inafara regulamentului de postare! Pe viitor am rugamintea sa respectati regulamentul, altfel veti fi sanctionat.
www.avocatnet.ro/content/tag...
sorinell_amore a scris:
sunt la moda chestiile astea ..... imi pare rau ca n-am putut sa fac si eu din cauza ca am doar 22 de ani si .... cika ....sunt prea mic ...


Va multumesc pentru raspunsuri...Orice sfat sau raspuns este binevenit...Am uitat sa mentionez ca atunci cand am solicitat creditul si mi s-a si aprobat aveam 19 ani si 7 luni si tot mi-au acordat creditul...tie nu stiu de ce ti-l refuza...:-/
Ultima modificare: Joi, 29 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

Abia acum am reusit sa citesc si eu primul mesaj al lui sorinell_amore. Minunat limbaj de cartier, pacat ca e total inafara regulamentului de postare! Pe viitor am rugamintea sa respectati regulamentul, altfel veti fi sanctionat.
www.avocatnet.ro/content/tag...
[/quo


aaaaa eu nu inteleg ce n-am respectat ?:)) limbaju' nu e de cartier ... e din viata reala :D ''real life'' nah' ca sa sune mai frumos :D
Readuc subiectul in atentia dvs. A trecut ceva timp,lucrurile au decurs in felul urmator:
Nu am mai platit ratele la banci,o perioada n-am fost contactat de nimeni.Acum mai bine de jumatate de an am primit o sccrisoare de la omniasig parca in care eram atentionat ca am de platit catre ei suma imprumutata de la o banca.partea buna e ca nu mai era nici o dobanda ci doar banii imprumutati.partea proasta e ca n-am de unde.
Acum cateva saptamani am fost contactat telefonic si prin scriori de catre firma EOS.
Aceiasi chestie frumoasa.Nu mai exista dobanda ci doar suma imprumutata de la banca.Aceiasi parte proasta..n-am de unde!
Acum vine intrebarea.N-o sa-i pot aburi la nesfarsit,o sa vina o vreme cand probabil o sa fiu dat in judecata.Doua probleme sunt aici.Pe numele meu nu exista nimic.Casa,masina etc.Ce executa?
Eu lucrez de cca 6 ani la o firma pe salariul minim.Imprumutul a fost facut cu acte false pe o alta firma cu un salariu de 1700 lei.Probabil se va descoperi ca eu lucrez la firma x si ca atunci cand am facut imprumutul lucram tot la firma x si nu la Y cea pe care s-a facut imprumutul.Deci cam suna a fals si inselatorie,nu?
Penal vorbind, la ce ma pot astepta avand in vedere cele de mai sus?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
kissyboy, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere de credit transformata in " tentativa de inselaciune si uz de fals " iamlion13 iamlion13 Buna ziua. In 2016 am gasit un anunt pe internet referitor la o companie care oferea imprumuturi rapide doar cu buletinul. Am sunat la numarul lor si am luat ... (vezi toată discuția)
Pot scapa de executare silita ?! alexx_alexx alexx_alexx Buna ziua! Situatia mea se prezinta astfel: Undeva prin luna decembrie 2009, mi s-a oferit un post la clubul sportiv [editat], ca jucator de fotbal de catre ... (vezi toată discuția)
Furt identitate ionutcn ionutcn Ma numesc ionut c n, sunt din pitesti, arges, si, tocmai am aflat ca cineva s-a folosit de identitatea mea in vederea obtinerii unui credit bancar de 2000 euro ... (vezi toată discuția)