avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pot scapa de executare silita ?!
Discuție deschisă în Executare silită

pot scapa de executare silita ?!

Buna ziua! Situatia mea se prezinta astfel: Undeva prin luna decembrie 2009, mi s-a oferit un post la clubul sportiv [editat], ca jucator de fotbal de catre directorul economic si resurse umane. Conditia ca eu sa activez la club era sa fac un card de credit la banca de 10000euro, din care suma de 40 de milioane imi apartinea mie ca fiind primul salariu. Restul revenindu-i clubului (sau directorului), cu conditia ca acesta sa plateasca ratele lunare pana se va acoperi tot imprumutul. Am fost de acord....... Impreuna cu directorul am fost la banca, acesta a completat toate contractele/formularele necesare pt imprumut, venindu-mi mie sarcina la sfarsit doar de a semna. Vazand ca exista o carte de munca pe numele meu, o adeverinta de salariat am crezut ca totul e pe bune. Totul a fost in regula, au sosit cardurile, am luat cei 40 de mil si am
asteptat sa fiu chemat sa activez la club insa acest lucru nu s-a intamplat nici pana in ziua de azi. Prin luna mai 2010, am fost contactat de catre recuperatori comunicandu-mi ca am de platit suma de 10 000 euro + dobanzi...etc. Atunci am depus o plangere penala impotriva acestui director la procuratura de pe langa jud Cta. De atunci am dat doar o declaratie la sectia de polite unde a fost trimisa plangerea mea si de atunci nu s-a mai intamplat nimic. Am aflat ca nu eram singurul inselat, ci mai sunt inca 35 de persoane in aceasi situatie. De acest caz s-au ocupat cei de la ipj cta, apoi a fost transferat la criminalistica unde am fost sa dau si eu o declaratie recent. Ca o sa-l gaseasca pe director vinovat sau nu banca oricum n-o sa primeasca nici un ban de la acesta. Recuperatorii m-au stresat un timp cu telefoanele apoi au incetat, insa am primit o somatie de la executorul judecatoresc. Nu detin nici un bun. M-am intalnit cu acesta i-am explicat situatia si a ramas sa trimita o scrisoare la primaria din orasul meu pt a verifica daca am vreun bun pe numele meu. Ma contacteaza din nou telefonic si-mi comunica ca trebuie sa merg pana la el sa semnez un proces verbal(care afirma ca am fost inselat si ca am depus o plangere) si alte acte pe care nu mi le-a adus la cunostinta. Deocamdata nu am intrat in procedura de executare silita. Intrebarile la care caut un raspuns pana la sfarsitul lunii (termen pe care mi l-a dat executorul de a ma prezenta la el sa-i semnez cele mentionate) sunt:
- Daca e recomandat sa ma mai vad sau nu cu executorul, sa semnez ceea imi va prezenta?
- Detin un cont normal cu card la [alta banca] il folosesc periodic pt unele tranzactii. Acesta va fii afectat daca voi intra in procedura de executare silita?
- Am vreo sansa sa scap de aceasta executare prin faptul ca sunt victima unei inselaciuni si ca am depus o plangere penala ?( Executorul judecatoresc mi-a spus ca nu, insa mi-a mentionat ceva de genu "poti sa te interesezi daca pe baza acestei plangeri se poate anula titlul de contract")
- Daca totusi ajung sa fiu executat silit, in cat timp voi fi din nou curat, sa pot avea un bun pe numele meu si sa nu-i intereseze pe altii de acesta :))

Orice parere e bine venita si pt orice sfat recomandat voi ramane recunoscator.
O zi buna si va doresc sa fiti feriti de probleme!
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 08:48, 21 Noiembrie 2011
Indiferent daca va vedeti sau nu cu executorul judecatoresc ,acesta va starui in acte si actiuni cu scopul executarii dvs silite
Nu are relevanta aspectul ca ati formulat plangere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune ,in raport de derularea procedurii executarii silite
Puteti deveni "din nou curat"dupa achitarea integrala a obligatiilor dispuse in sarcina dvs
ia legatura cu un avocat si vezi ce i-ti spune acesta in legatura cu semnatura
daca exista hotarare judecatoreasca definitiva de executare executorul va face verificari daca deti conturi bancare si va opri bani din contul tau[contul de la banca],parerea mea e sa scoti bani din cont
executorul de asemenea va verifica daca obti venituri din salarii si va cere angajatorului sa-ti opreasca bani[maxim 30% din salariu lunar]iar acesta este obligat sa opreasca bani
banuiesc ca esti trecut la biroul de credite ca datornic si vei fi mentinut acolo ca rau platnic pentru o perioada de 7 ani[asa stiam dar nu sunt sigur],daca platesti cred ca poti fi scos de aici daca achiti bani
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Pentru creditul acordat banca trebuia sa intocmeasca un dosar. Mergi la banca si solicita sa-ti elibereze copie dupa inscrisurile depuse la dosar.
Zici ca ai vazut contract de munca si carte de munca pe numele tau - nu ai spus daca a semnat contractul de munca.
Mergi la casa de pensii cu o cerere si solicita sa ti se elibereze dovada stagiului de cotizare.
Daca inscrisurile de mai sus - contract de munca si carte de munca sunt false - exista premisa sa poti fi tras la raspundere penala pentru infractiunile - fals si uz de fals, inselacune, etc..
Ai vreo dovada ca din cei 10.000 euro acordati credit ti-ai insusit doar 4.000 lei si restul l-ai dat directorului economic?

Cu privire la executarea silita : trebuie sa iti angajezi un avocat care e specializat pe executari silite sa incerce anularea titlului executoriu (daca e posibil), altfel esti bun de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pe raza sectorului 2 tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Judecatoria sector 2 a admis o incuviintare executari silite pe un contract de credit care il aveam intarziat, dar in incheierea de ... (vezi toată discuția)
Executare silita yraklion yraklion buna seara , anul asta mi-a venit o executare silita ( datorita unui contract facut de un var de-al meu cu o firma de leasing unde eu am fost trecut pe biletul ... (vezi toată discuția)
Inselatorie udangiu udangiu Pe 26 mai 2011 am luat imprumut de la o persoana fizica, 60 000 lei, cu obligatia sa ii restitui in 60 de zile. Pe 1 iulie 2011, i-am restituit intreaga suma, ... (vezi toată discuția)