avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct

as vrea sa stiu si eu .........daca sotul meu imi lasa prin testament uzufruct viager si fiicei din alta casatorie proprietatea nuda a casei, ma poate da cineva afara pana la moarte? daca la decesul sotului fiica vinde ma poate priva de dreptul de a locui in casa ?
Cel mai recent răspuns: zorica , utilizator 12:14, 12 Martie 2008
Depindde de valoarea celor 2, nuda proprietate si uzufruct. Depinde ce mai are de lasat sotul...
Poate s-ar gasi variante mai bune, de ce o alegeti pe asta?
CE ALTE VARIANTE?
Atunci cand scrieti cu litere de tipar, se considera ca tipati. Nu e tocmai frumos, arata ca va enervati pe omul care incearca sa va ajute... :(

V-am spus ca depinde de una-alta. Fara detalii nu pot sa arat toate variantele posibili in toate situatiile de fapt la care m-as putea gandi...
Daca nu vreti sa dati detalii aici, atunci mergeti la o consultatie juridica.
In toate cazurile, acest forum nu tine loc de avocat, va da doar o idee de la care sa plecati. Variante detaliate va da un avocat dupa ce intelege toata situatia de fapt cu detakii semnificative etc.
nu strig ci doar tastez prost. multumesc pt raspuns. alte bunuri imp. nu sunt. mobilele sunt luate impreuna. masina nu avem, nici copii ai nostri....deocamdata. deci.ce credeti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După decesul unuia dintre soți (singurul proprietar al imobilului), fiica sa din prima căsătorie cere ca soția supraviețuitoare să-i plătească cota de 3/4. cum se procedează în acest caz? filofteea filofteea Bună ziua, soțul a cumpărat un apartament din banii de partaj. Se recasatoreste, după 9 ani de casnicie(neavând copii comuni) trece în extrasul CF, ... (vezi toată discuția)
Proprietar si uzufructuar - se poate ? popo_acas popo_acas va rog sa imi spuneti , daca se poate varianta : -bunul este bun propiu al sotiei -sa ramina ea cu propriatatea nuda -sa fie uzufructari ambii soti Daca ... (vezi toată discuția)
Drept uzufruct popcomansimion popcomansimion Am încheiat cu soția testamente reciproce prin care asiguram soțului supraviețuitor dreptul de uzufruct viager asupra apartamentului. După decesul ... (vezi toată discuția)