avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... referitor executare silita cetatean cu dubla cetatenie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

referitor executare silita cetatean cu dubla cetatenie romano-canadiana

Din anul 2009 printr-o sentinta civila emisa de Judecatoria sector 2, sotul meu cu dubla cetatenie romano-canadiana a fost obligat la plata pensiei alimentare incepand cu anul 2007, de cand am introdus actiunea in instanta.Acesta refuza sa achite ,spunandu-mi ca fiind in Canada se poate sustrage de la aceasta plata.Am sesizat in scris Ambasada Canadei dinn Romania si mi-au raspuns ca nu au competenta de a interveni, am scris si Consulatului Roman din Montreal si nu s-au sinchisit sa-mi raspunda.Va implor spuneti-mi unde trebuie sa ma adresez pentru a-mi recupera banii ce i se cuvin copilului meu.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: dana t. , utilizator 08:45, 10 Decembrie 2010
De ce nu apelati la un executor?
sotul meu locuieste in Canada ,la ce executor as putea apela ?Totodata, asta inseamna un cost pe care eu nu mi-l permit.
Studiati cauza Dinu vs Romania si Franta si urmati pasii de acolo pt. punerea in executare a hotararii. Din pacate, trebuie sa investiti ceva bani pentru punerea in executare, dar daca nu va permiteti...
multumesc mult pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere hotarare judecatoareasca romana in canada cassy cassy buna seara ! care sunt pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare de divort pronuntata in romania sa fie recunoscuta in canada ? respectiv cum poate fi ... (vezi toată discuția)
Moștenire apartament în românia de către cetățeni canadieni minori: 5 notari au spus că este imposibil. Îmi este greu să admit asta, mă poate ajuta cineva? Oana_Rotaru Oana_Rotaru Buna ziua, Incerc de 4 ani fara succes sa gasesc un avocat sau notar pentru o dubla succesiune. Soacra mea a murit in 2013 in Bucuresti, a fost gasita ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere andy42b andy42b Sunt in posesia unei hotarari definitive si irevocabille din anul 2009 ptr plata pensie de intretinere de 396 euro ptr trei copii minori care sunt incredintati ... (vezi toată discuția)