avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calcul impozit pe cladiri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calcul impozit pe cladiri

Locuiesc la casă şi am incălzire cu centrală termică proprie(pe gaze).Valoarea de calcul cf. Codului fiscal se ia ca şi la cei care au sistem centralizat de încălzire adică termoficare de la oraş?
Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 19:11, 9 Decembrie 2010
Valoarea impozabila a unei cladiri se determina prin inmultirea suprafetei construite desfasurate a cladirii, exprimata in metri patrati, cu valoarea corespunzatoare din tabelul de la art.251 din Codul fiscal;
binenteles se calculeaza la fel dar in functie de metrii patrati ai cladirii si zona de locuit
în baza Codului Fiscal, dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, impozitul pe clădiri este majorat cu 15% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua clădire, cu 75% pentru cea de-a treia clădire şi cu 100% pentru cea de-a patra clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.
Virginia Radu

nicolae rau a scris:

Îmi cer scuze că nu am fost mai explicit. În tabelul de calcul de la art.251, al.3 sunt două rubrici cu valori de calcul în funcţie de dotarea locuinţei cu instalaţii. Dacă eu îmi asigur încălzirea cu centrală propie, nu prin sistemul de termoficare al oraşului ca cei de la bloc, mai indeplinesc condiţiile cumulative de instalaţii? Eu aş zice că NU deoarece investiţia nu este a statului. Cu celelalte prevederi referitoare la zonă, rang de localitate şi număr de locuinţe sunt de acord.
Vă mulţumesc!


:offtopic:

Continuati , va rog, discutia aici .
Butonul "raspunde " va permite sa adaugati un mesaj nou.
Mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cabana silvia99 silvia99 cum se calculeaza impozitul pe o casa/cabana? (vezi toată discuția)
Impozit locuinta fara a avea domiciliul acolo ioana_cernea ioana_cernea Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie. Daca detin 2 locuinte dar nu locuiesc la nici una din adrese, cum se calculeaza majorarea de impozit ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire pers fizica ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi explicati cum se determina valoarea impozabila unitara si calculul impozitului pe cladire pentru o suprafata utila de 278 mp ... (vezi toată discuția)