avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxa radio-tv
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxa radio-tv

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa platesc de doua ori taxa radio-tv pentru acelasi spatiu.

Cand am infiintat firma am declarat sediul social adresa la care locuiesc, un apartament de bloc. Nu am incheiat un contract pe persoana juridica cu enel dar nici nu am dedus nicio factura pentru ca nu am desfasurat nici un fel de activitate economica in apartament. Obiectul de activitate fiind patiserie, deci era exclus sa prepar ceva in apartament. Acum, dupa sapte luni de la suspendarea activitatii firmei la ONRC, am primit o somatie ca trebuie sa platesc taxa radio-tv pentru sediul social.

Este normal sa platesc aceasta taxa si pentru persoana juridica daca am platit-o deja pe persoana fizica. Mentionez ca administratorul firmei si proprietarul apartamentului este aceeasi persoana.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: rufy , utilizator 15:07, 11 Aprilie 2011
Nu este normal, prin urmare nu o achitati!
Multumesc pentru raspuns.

Ce ma sfatuiti sa fac, sa-i spun firmei de recuperare care m-a contactat ca nu o platesc sau sa-i ignor?
Daca va contacteaza in scris, trimiteti-le o copie a certificatului constatator de la ONRC privind suspendarea activitatii...HG 977/2003 si 978/2003 au fost modificate, in sensul ca microintreprinderile cu activitate suspendata nu au obligatia de a plati aceasta taxa.
Revin pentru a completa finalul !

Ca urmare a unei adrese trimise pe mail catre Radiodifuziune, taxa a fost anulata iar firma de recuperare creante nu m-a mai deranjat.

Va multumesc pentru sprijin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv se mai achita? tszaki tszaki Buna ziua, Am o mare neclaritate, am tot studiat pe internet si as vrea sa stiu daca microintreprinderile mai sunt obligate sa achite taxa Radio-TV sau ... (vezi toată discuția)
Sa facut dreptate!firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa radio-tv Marian Turtoi Marian Turtoi I=D>n sfarsit s-a facut dreptate,comerciantii nu mai platesc biruri catre Societatea de stat (si la propriu si la figurat)TVR si RADIO.Sa vedem cine va ... (vezi toată discuția)
Taxa radio DavidOctavian DavidOctavian Buna ziua.Ma confrunt cu o problema si v-as ruga sa imi spuneti ce sa fac.Am primit , acum cateva luni , pe adresa firmei mele , o notificare de plata a taxei ... (vezi toată discuția)