As vrea sa achizitionez un teren inafara Bucurestiului , doar ca actualul propietar nu are decat 2 chitante de mana pe acel teren. Am inteles ca intai trebui incadrat terenul in "schema comunei" si abia apoi se pot face demersurile pentru acordarea titlului de propietate actualului propietar.
Dar daca titlul de propietate a fost acordat deja altcuiva, actualul propietar nu mai poate primi acest titlu pentru ca nu se poate acorda la doua persoane. #-o
1) in cazul in care acest titlu s-a acordat deja altcuiva ce se mai poate face?
2) daca voi face un contract de vanzare-cumparare cu acest domn, eu nu voi primi un titlu de propietate pe teren?
Depinde de cand are vanzatorul dv. chitante de mana (anul), cat timp a stapanit, de unde a luat pamantul si in ce baza, cine era trecut la fisc, daca a stapanit efectiv, practic...
Nu cred sa se fi dat titlu altcuiva dar depinde de aceleasi lucruir aratate mai sus.
Nu puteti face contract caci omul nu are titlu, deci nu poate vinde. Puteti face o promusiune de vanzare si el sa faca rost de titlu, sa faca si cadastru, intabulare, apoi sa va vanda. Nu puteti obtine direct dv. titlu pe teren.
Mergeti la Oficiul de Cadastru si faceti o cerere pentru a va elibera un extras de carte funciara asupra terenului respectiv. Asa veti utea observa cine este proprietarul tabular.
Apoi reveniti cu detalii
1. In principiu nu, mai ales daca a si intabulat persoana respectiva, insa pentru a va da o solutie corecta, trebuie sa studieze cineva speta (pentru a face o corelare a datelor de emitere a hotararii de atribuire, de emitere a titlului, de punere in posesie, etc. - acolo poate fi gasit un motiv pe care sa va intemeiati o actiune in anulare);
2. Cum sa faceti contract de v-c daca domnul respectiv nu are titlu de proprietate? Pentru a-l putea vinde, trebuie intai sa se adreseze instantei pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de v-c si abia apoi devine proprietar si la randul lui il poate vinde altcuiva (adica dvs.).
Terenul este de 800m: 400m au fost cumparati in 1997 cu o chitanta de mana si 400m au fost cumparati in 2001 cu o alta chitanta de mana.
Mentionez ca el nu a platit niciodata impozit pe acest teren.