avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum as putea obtine cota indiviza pt spatiu pt a putea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum as putea obtine cota indiviza pt spatiu pt a putea sa-l si intabulez?

Am un spatiu comercial construit din 1992 prin inchiderea unei parti dintr-un pasaj de trecere de sub un bloc, deci spatiul se afla chiar sub bloc. Unele aprobari pt obtinerea autorizatiei de constructie au fost date de ICRAL, care era administratorul la acea vreme al tuturor terenurilor de sub blocuri. Pana la desfiintarea ICRAL-ului s-a platit chirie pt teren la ei. In continuare s-a trecut plata la ADP, care, de cativa ani, a crescut pretul enorm ajungand ca pt 45m2 construiti in 2011 sa ceara suma de aproximativ 100 milioane/an.
Cum pot sa aflu daca terenul de sub bloc(cel al spatiului comercial) este al ADP-ului sau al blocului?
Cum as putea obtine cota indiviza pt spatiu pt a putea sa-l si intabulez?
Cel mai recent răspuns: user9010 , utilizator 17:32, 9 Aprilie 2011
cum sa il intabulati daca nu sunteti proprietar pe acel spatiu? faceti cerere scrisa la ADP sa va precizeze daca acel teren le apartine sau nu.
mergeti la Cartea Funciara - daca blocul este intabulat gasiti o "foaie colectiva" cu partile comune si un CF individual al fiecarui proprietar.
Multumesc pt raspunsuri, dar stiu ca noua lege nu permite accesul la cartea funciara decat notarilor, cum ma sfatuiti sa procedez?
varianta 1 faceti cerere pentru consultare arhiva in calitate de cetatean platiti 10ron/15min...

varianta 2 faceti cerere pentru copii certificate dupa CF foaie colectiva blocul X platiti 5ron/pagina

varianta3 cautati un autorizat cadastru ( va va cere un onorariu #-o) sau gasiti un autorizat cadastru cate unul-doi se "invart" mereu prin preajma OCPI-urilor si ii ia 10min sa intre la CF ca sa afle nr de CF colectiv si individual al presupusului prop de stat.

dar in totata tara accesul la consultarea CF e permis oricui, iar extrasele CF de informare se elibereaza oricui. acel PI din ancPI/ocPI este Publicitate Imobiliara#-o
proprietari sunt locuitorii blocului ce trebuie sa fac ca sa-l trec pe numele meu, sa cumpar cota indiviza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea intra in posesia unei cote indivize de teren pentru a putea face si intabularea? user9010 user9010 am un spatiu comercial construit cu proiect si autorizatie de constructie pe 1/2 dintr-un gang de sub bloc. pana acum am tot platit taxe pantru teren la ADP. ... (vezi toată discuția)
Cadastru & intabulare curte in indiviziune starcopit starcopit As dori sa fac documentatia cadastrala la un apartament care face parte dintr-un mic bloc cu 4 apartamente si o curte. Titlul de proprietate pe curte este ... (vezi toată discuția)
Carte funciara SPIREA SPIREA Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)