avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar - taxa timbru si evaluare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar - taxa timbru si evaluare

Stimati Consultanti, va rog sa imi raspundeti la urmataorea intrebare: am un apartament cu 2 camere si fostul sot solicita partajarea acestuia - bun comun din timpul casatoriei. :(

inceram sa ne intelegem pe cale amiabila, insa... daca nu reusim si se ajunge la judecatorie nu stiu care e taxa de timbru si de unde pot afla care e valoarea reala a apartamentului.

taxa de timbru ar fi de 3% din valoarea DE E PIATA a imobilului sau valoarea data de notar? si daca vrem sa ne intelegem sa ii dau o sulta, care valoare se ia in calcul? valoarea de pe piata sau cea de la notar in functie de care s-ar plati si taxa de timbru? #-o

HELP PLS. :((
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:48, 9 Decembrie 2010
taxa de timbru este de 3% din valoarea de piata a casei daca faceti partajul pe calea instantei.
in instanta taxa de timbru e de 3% din valoarea ap estimata de reclamant. daca nu cadeti de acord asupra valorii, apartamentul va fi evaluat de un expert, pe care il veti plati
incercati sa ajungeti la un acord. mergeti si la notar si intrebati cam cat v-ar costa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj adorian adorian am divortat in anul 1999 si nu am facut partajul pana acum ,va rog sa-mi spuneti acum partajul la ce valoare se va face?(avem un apartament de impartit )intre ... (vezi toată discuția)
Partaj aura19731991 aura19731991 sint divortata.apartamenutl este bun comun.fostul sot desi nu mai locuieste in casa de 1 an nu vrea sa vindem.el tot spera ca ne imapacam.exista o solutie sa ... (vezi toată discuția)
Cearta pt. jumatate de apartament burghiu burghiu Salut! dupa moartea mamei s-a realizat succesiunea. Tatal a ramas cu jumatatea de apartament ce i se cuvenea din casatorie, iar din cealalta jumatate (partea ... (vezi toată discuția)