avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cuantum pensie alimentara pentru parintele care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cuantum pensie alimentara pentru parintele care traieste intr-o tara extracomunitara

buna ziua.platesc pensie alimentara pentru un copil din prima casatorie 25% din venit.intentionez sa emigrez cu forme legale intr-o tara din afara UE.as vrea sa stiu daca aceasta masura are valabilitate si in tara unde voi emigra.adica daca voi fi obligat sa platesc tot 25% din venitul pe care-l voi avea acolo.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:50, 9 Decembrie 2010
Hotararea judecatoresca .in speta,poate avea caracter imperativ pe teritoriul Romaniei.Daca emigrati,va sfatuiesc sa va indepliniti obligatiile,pentru ca neplata timp de doua luni a pensiei de intretinere reprezinta infractiune-abandon de familie.Singura diferenta este ca in cazul in care emigrati doar dvs.veti hotari care este cuantumul acestei pensii lunare.

andymaurul
trebuie sa respectati hotararea , oriunde v-ati duce. daca s-a dispus 25 % din venit, asa veti plati, insa decizia va apartine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare- rea credinta? hanah02 hanah02 Buna ziua, As dori sa ma interez daca neplata pensiei alimentare este dovada de rea-credinta sau imposibilitate de plata. In urma hotararii judecatoresti de ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie tarsteremtes88 tarsteremtes88 BUNA ZIUA! DACA FOSTUL SOT(CU CARE AVEM 3 COPII PRIN SENTINTA EU AM GRIJA DE EI) STA IN FRANTA DAR NU LUCREAZA LEGAL,DECAT OCAZIONAL/PART-TIME, SI ARE DE ... (vezi toată discuția)
Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia alimentara pentru un copil care imi este incredintat spre educatie si crestere? conium conium Buna ziua , va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentarea in conditiile in care ... (vezi toată discuția)