avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarirea penala

Am citit pe aici ca daca nu ai fost audiat urmarirea penala nu a inceput ..
este adv?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 21:39, 9 Decembrie 2010
Urmarirea penala poate incepe in rem-nu este necesara cunoasterea identitatii faptuitorului,din moment ce a fost savarsita o fapta prevazuta si pedepsita de legea penala.

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
Imi puteti explica ce inseamna?
si in ce situatii se incepe in acest fel..
Urmarirea Penala se pune in miscare, sa zicem, la plangerea prealabila a persoanei vatamate, cu referire la fapta, presupunand ca autorul este necunoscut.
In rem-cu privire la fapta.Mai pe romaneste,urmarirea penala ca si act procesual poate fi inceputa fara a se cunoaste in prima faza identitatea faptuitorului,fiind suficienta existenta infractiunii.Adica nu se cunoaste infractorul-este autor necunoscut-dar a avut loc infractiunea-de ex.furtul,talharia,etc.

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificari si interpretari ale ncp si ncpp Roland Mindrila Roland Mindrila Va propun o dezbatere pentru clarificari si interpretari ale NCP si NCPP. Privitor la sesizarea organului judiciar apar modificări la plângerea ... (vezi toată discuția)
Unde depun plangerea? stelu2015 stelu2015 Pentru infractiunea de loviturisi alte violente cererea se depune direct in instanta ? (vezi toată discuția)