avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantia inchirieri apartamente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantia inchirieri apartamente

Buna seara!
Nelamurirea mea consta in plata si restituirea acestei garantii. Care este scopul acesteia? De ce se plateste daca nu se foloseste? Sunt mult mai multe sanse sa nu se restituie decat invers.
Am inchiriat impreuna cu 2 prieteni in luna septembrie un apartament plating prima luna+garantie adica 600 de euro. Datorita unor neintelegeri intre noi, dorim sa ne mutam separati in alte locatii. Am vorbit cu proprietarul si ne-a zis ca trebuie sa platim utilitatile pe luna trecuta si apoi putem sa plecam. Initial, ni s-a spus ca garantia este tocmai pentru neplata utilitatilor, sau daca se strica ceva prin casa. Chiar nu se poate plati intretinerea, in total 240 de lei, din cei 300 de euro dati ca garantie? Si inca ceva, la intretinere intra si o suma de 50 de lei care este pentru plata salariilor angajatilor asociatiei de locatari, de ce sa platim noi aceasta suma si nu proprietarul?
Cel mai recent răspuns: Mircea Teis , Avocat 22:09, 9 Decembrie 2010
:stunned: 50 lei pentru salarii? Da câți angajați are asociația aia? Jeez:O
Aveți contract de închiriere sau... e așa la mica înțelegere?
Din câte știu eu și am mai auzit, banii aceia s-ar folosi în cazul în care cel care este chiriaș strică ceva prin casă sau dacă nu plătește taxele. Dar dacă nu există un act prin care să fi spus ce se întâmplă cu banii în cazul în care nu o să mai stați acolo...
Totul depinde de ceea ce este stipulat in contract. ( sper ca aveti un contract ). 50 lei pentru salarii ???:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarul m-a dat cu forta afara din apartament ladyx ladyx buna ziua zilele trecute mai exact joi seara in intrevalul orar 7-8 seara la usa aprtamentului unde locuiesc cu chirie impreuna cu sotul si cei doi copii a ... (vezi toată discuția)
Ce acte trebuie sa prezinte chiriasii pentru a închiria? chiriasul ... uncetatean uncetatean Ce acte trebuie sa prezinte chiriasii pentru a închiria? Chiriasii toti ce vor locuii in casa nu ar trebui sa aducă o adeverință precum ca sunt angajati ... (vezi toată discuția)
Nerestituirea intretinerii retinuta in plus kat1978 kat1978 Am urmatoarea problema: pe data de 23.08.2013 am vandut o garsoniera am avut nevoie de o adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa reiasa ca sunt ... (vezi toată discuția)