buna ziua zilele trecute mai exact joi seara in intrevalul orar 7-8 seara la usa aprtamentului unde locuiesc cu chirie impreuna cu sotul si cei doi copii a venit la usa noastra proprietarul impreuna cu inca 3 baieti si sotia si soacra pentu a ne evacua cu forta . noi avem contract legal si inregistrat din data de 16 feb 2015 pana pe 16 feb 2016. i-am deschis usa am crezut ca e un om normal la cap si vom vorbi civilizat. sotul a deschis usa l-a intrebat ce vrea . a zis ca a venit sa ne evacueze el i-a spus ca nu plecam fara ordin judecatoresc si in acel moment unul din cei 3 barbati care era impreuna cu el l-a tras pe sot afara din casa cu forta au rupt tricoul de pe el si l-au tinut cu forta cei 3 barbati atat de tare incat l-au invinetit , in timp ce ei il tineau pe sot si eu le spuneam sa inceteze sotia lui si soacra au intrat peste mine in casa m-au luat cu forta din casa au tras de mine ,eu ma tineam intr-un fel de o usa la care i s-a spart si geamul in timp ce trageau de mine (m-am taiat la mana nimic grav o zgarietura) , in acel timp ne tineau si nu ne dadeau voie in casa copii erau in sufragerie proprietarul a intrat in casa si i-a dat si pe iei afara impreuna cu noi pe scara blocului unde era forte rece si intre timp au si racit din aceasta cauza. am sunat la 112 , era foarte mare galagie sotia lui si toti ceilalti tipau am incercat sa vorbesc incat sa se inteleaga doamna de la 112 mi-a inchis telefonul din motiv ca as tipa la ea (nu mi se pare normal poate era ceva foarte grav si as fi murit ea doar a inchis, nu mai stiam nici adresa nici cum ma chiama ) am sunat din nou ea mia facut legtura la salvare nici decum la politie cei de la salvare m-au intrebat daca sa vina si politia desigur am spus ca da. cand a venit politia surpriza era chemata chiar de sotia lui .le-am spus ce s-a intamplat ca au inchuiat apartamentul nea-au dat afara si nu ne lasa sa intram, foarte greu i-am convins impreuna cu politia sa ne dea cheile cica sa ajungem la o intelegere nu stiu exact ce le-a zis politia dar ei au zis ca ne lasa pana pe 10 oct platesc ei tot dar doar sa plecam . in cele din urma ei pentru tot ce au facut nu au primit nici macar o amenda tot sotului meu i s-a dat un avertisment cica pentru ca l-a scuipat pe proprietar si politia nu ne-a dat la mana nici un proces verbal. noi in momentul de fata avem restanta la intretinere doar o luna in valoare de 480 ron si intretinerea actuala de 317 ron , chiria este la zi am platit pana pe 16 sep si avem garantia la ei in valoare de 1000 de lei. ei spun ca garantia mi-ar da-o dupa ce platesc tot, ceea ce este de necrezut si au spus ca au o groaza de datorii din cauza noastra daca am face un calcul simplu chiar le-ar mai ramane din garantie. asta le-am si spus ei tot ce vor spun bineinteles ca cica din cauza noastra nu are fisu' ce sa manance in casa . toata cearta a inceput cand i-am spus sa isi faca cont in banca ca nu mai avem incredere sa ii dam chiria cash . noi platim o chirie in valoare de 800 ron iar in contract este suma de 50 ron , dovada as avea doar pt luna iulie doar atunci am facut o chitanta de mana pentru ca am mai avut un conflict asemanator. intebarile mele ar fi urmatoarele : 1 pot sa ii fac sesizare pt evaziune fiscala si daca da eu as fi complice ? , 2 . pentru ce as putea sa il dau in judecata ? pentru violare de domiciliu sau orice altceva mai exact a dori ceva penal pentru ca am traume psihice si nu ma mai simt in siguranta. as dori sa ii dau mai exact pe toti in judecata in special proprietar soacra si sotia acestuia pt ca ei sunt cei mai vinovati , din cate am inteles nu stiu exact unul din cei 3 barbati ar fi chiar socrul proprietarului cel care mai exact l-a tras pe sot afara din casa. as dori ca toti cei care m-au facut sa nu ma simt in siguranta sa plateasca cu varf si indesat pentru ca au incalcat in opinia mea chiar si derepturile omului ! va multumesc sper sa ma puteti ajuta sunt foarte disperata si nu mai am pic de liniste si copii imi spun mereu ca m-au batut tiganii , deci chiar daca au 3 si 4 ani ei stiu tot ce s-a intamplat. va rog frumos sa ma ajutati astept raspunsul Dumneavoastra cat mai urgent!
1-Proprietarul imobilului detine obligatia legala sa inregistreze contractul de inchiriere la autoritatea fiscala,respectiv acesta se face eventual vinovat de fapta sub incidenta legii penale dace se constata ca in fapt percepe sume suplimentare fata de cele consemnate in contractul de inchiriere
2-Initial achitati-va de obligatiile contractual asumate,achitati debitul catre asociatia de proprietari
Ulterior analizati daca proprietarul asigura increderea sa continuati derularea contractului si daca apreciati ca atitudinea acestuia lasa de dorit,mai bine reziliati contractul de inchiriere si gasiti alt proprietar serios
Scopul dv. e sa plecati, sa ramaneti in imobil? Sa plateasca, dar inc e conditii? Avand in vedere ca dv. aveti restante la intretinere, trebuie sa va spun ca nu e usor, va costa timp, nervi si bani aceasta plata pe care doriti sa o faca ei, de aceea e important intai sa stabiliti ce doriti si cu ce cost.
In functie de asta, puteti incerca o notificare, negociere, mediere, judecata, plangeri etc.
eu oricum vroiam sa plec si i-am spus ca restantele sa le scada din garantie . el nu vrea asta spune ca garantia o sa mi-o dea abia in momentul in care parasesc apartamentul si platesc pana la ultima factura mi-o va da. si normal ca nu am incredere .
[Editat de admin - amanunte fara relevanta]
as dispune de banii necesari pentru judecat .cat despre negociere, notificare si mediere nu pre stiu in ce constau si cum ar trebui sa procedez.
deocamdata pentru linistea mea imi caut un proprietar serios ceea ce este pana acum pt mine imposibil din cate am observat.
Revenind la partea financiara, din pacate avand o restanta proprietarul a considerat ca este in pericol sa piarda bani... si a reactionat.
Un lucru sa va fie clar ... garantia aia n-o veti mai vedea niciodata, asa ca "deduceti" din ea cat puteti...
Succes !
Cind este ziua de intrtinere spunetii sa vina cu garantia achita intretinerea va da restul de bani si apoi parasiti locatia daca nu vrea spuneti ca il dati pe mina ANAF ului. Administratorul stie citi chiriasi au mai avut inainte si ANAF socoteste cu cit a inselat statu si de aici belelel curg !:thumbup: