avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Miercuri am fost la garsoniera sa ii oferim cheile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Miercuri am fost la garsoniera sa ii oferim cheile proprietarului, ...

Miercuri am fost la garsoniera sa ii oferim cheile proprietarului, cand am ajuns acolo el ne a lasat sa credem ca il doare undeva de garsoniera ....nu s a uitat pe nicaieri in casa desi noi l am rugat sa o faca.... hotarasem in ziua aia ca noi suntem cu intretinerea in urma cu 2 luni, si ca sa fie totul ok sa ii mai dam doar 600 lei fiindca pe o luna a venit 700 intretinerea....si cu garantia pe care i-am lasat-o in prima luna cand ne-am mutat se compenseaza.
Aseara ma trezesc cu telefon din partea lui ca dupa ce am plecat noi s-a dus cu nevasta lui acolo si ca ce a gasit el acolo e absolut jale. Ca bucataria trebuie sa o arunce pe toata, ca usile erau scoase din balamale, lucru total neadevarat; ca, cuptorul era murdar pe o parte spre geam si in cuptor si eu i-am zis in ziua cand ne-am vazut ca nu am avut dispozitie sa frec cu 2 copii sa iasa lux aragazul. Cele 2 canapele; cea galbena ca e patata in ultimul hal si ca el trebuie sa o arunce, lucru total eronat ca noi am curatat la tapiterie canapeaua. Cealalta canapea a lui s-a stricat si noi am inlocuit-o cu alta asemanatoare de care el ne-a zis ca trebuia sa ne-o luam ca e jaf.
I-am zis ca timp de 6 ani noi am dormit acolo in ele, si nu doar noi ci si copilul nostru. Mai mult de atat i-am atras atentia cu privire la usa de la intrare fiindca m-am rugat 3 ani sa ne-o schimbe si din cauza lipsei de atentie noua ne-a venit lumina intr-o perioada aproape 800 lei din cauza unei aeroterme.
Noi cand ne-am mutat acolo aveam pat de mijloc si el nu a fost de acord sa isi ia canapelele, spunandu-i acest lucru a zis ca si el are acasa canapele la fel de "vechi" ca alea si nu sunt in aceeasi stare ca alea....si i-am zis ca poate aveti mai multe camere si nu va desfasursti la fel ca noi, dar intr-o camera cum stateam noi nu avea cum sa nu se uzeze.
Concluzia pentru care el m-a sunat a fost sa ii platim in continuare cele 2 luni de intretinere care bineinteles ca depasesc impreuna garantia care noi i-am oferit-o.
Tot din garsoniera functioneaza: aragaz, frigider, hota, masina de spalat, televizor. I-a reparat toti peretii cu glet si cu lavabila si el tot nu a fost multumit; desi noi i-am zis miercuri atunci ca noi am avut multe pe pereti dar am incercat sa le acoperim cum am stiut. Curatenie peste masura in care noi am gasit acolo.
Dupa 6 ani nu stiu la ce naiba se astepta sa gaseasca el acolo....avand in vedere ca nu a investit acolo decat o usa.
Intrebarea mea este : neavand contract, stand la negru, oferindu-i doar acei 600 lei, avand totul functional acolo, de ce ar trebui sa imi opreasca garantia in valoare de 1000lei ?? Dupa 6 ani iti poate garanta cineva ca totul e la fel ca atunci cand ai lasat-o unor chiriasi? Atata timp cat e totul functional nu vad de ce sa imi opreasca el 1000 lei si eu sa imi platesc facturile care valoarea lor este undeva la 1600 lei.
Astfel sunt dispusa sa ii platesc doar 600 lei spunandu-i ca restul de bani se gaseste in garantie.
Cum ar trebui sa procedam, totusi?
Timp de 6 ani am fosr oameni de cuvant. Niciodata nu am intarziat cu vreo plata.
Cel mai recent răspuns: tranfadir51 , utilizator 00:31, 9 Aprilie 2022
Cum ar trebui sa procedam, totusi?

Daca o sa va dea in judecata , o sa va aparati atunci !
Pai si cum ar putea sa ma dea in judecata? Pe baza a ce? Eu am dovezi ca am lasat totul in regula, mai mult de atat el nu a facut evaziune fiscala neavand contract?

trandafir2 a scris:

Cum ar trebui sa procedam, totusi?

Daca o sa va dea in judecata , o sa va aparati atunci !

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe baza a ce? Pe baza a, probe. Probele lui si probele dvs., in aparare. O fi facut evaziune, nu stim, insa daca va implica si pe dvs ca instigator sau complice, in conditiile in care ati obtinut o chirie mai buna? Nu stim. Pe de alta parte, evaziunea este o fapta penala, iar datul in judecata este o chestiune civila. In fine, sunt mai multe discutii de facut.
Ideea este simpla, dupa cum v-am mai spus, ...daca va da in judecata va aparati , si totul va fi bine!
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs platiti cat considerati ca aveti de platit si urmatorul pas e la el, el decide daca va da in judecata si pt ce, Dvs nu aveti ce face in acest moment.
Mă îndoiesc că vă va da în judecată. Un proces implică ceva cheltuieli (avocat în primul rând), ar putea dura o vreme îndelungată și asta pentru ce ? Pentru câteva sute de lei ? Dați-i atâta cât considerați că datorați și apărați-vă la proces (ați zis că aveți dovezi !!!). Dar nu cred că va fi cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine suporta costul reparatiei electrocasnicelor din locuinta inchiriata kikybaly kikybaly Bună seara Aș vrea să vă cer sfatul pe următoarea speță: În urmă cu 4 ani, am închiriat un spațiu locativ, mobilat și utilat. În această ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie apartament inchiriat ContSters199922 ContSters199922 Buna seara ! Problema mea este urmatoare: in anul 2009 am inchiriat o garsoniera prin contract timp de un an de zile.In iunie 2010 a \"expirat\" contractul , ... (vezi toată discuția)
Probleme la plecarea din chirie Andreea_Hulea Andreea_Hulea Buna ziua! Am locuit in chirie 2 ani intr-un apartament complet mobilat iar acum la plecare proprietarii au tot felul de pretentii nejustificate. De exemplu ... (vezi toată discuția)