Am inchiriat o garsoniera in septembrie contract pe 6 luni cu un fals mandatar(prieten cu adevaratul mandatar)
In contract existe cateva clauze pe care proprietarii le-au incalcat, de la ascuns ca exista caldura desi blocul era debransat, pana la renovarea garsonierei, spart pereti
Am suportat cheltuieli de 875 euro avans+garantie de 500 euro si inca o luna bani platiti fara chitanta dar cu martor mandatarului adevarat 250 euro, 125 euro agentie.
Din 20 septembrie de cand "m-am mutat" au aparut diverse in casa:
nu functiona boilerul, nu erau trase gaze in casa, caloriferele erau de forma, bateriile la robineti abia la jumatea lui octombrie le-a reparat dupa care s-au apucat sa renoveze casa, cu mine in ea.
Ultima data cand ii platisem mandatarului adevarat chiria, desi nu apucasem sa locuiesc in gars, mi-a promis ca baga caldura a 2a zi , plita electrica s.a.m.d
Nu a fost de acord sa le cumpar eu din chirie si sa i le scad.
Dupa aceasta nu mi-a mai raspuns la telefon decat in ziua in care i-am zis ca plec si vreau banii ultimei luni in care nu m-a lasat sa locuiesc efectiv deloc plus garantia inapoi pt ca din 875 euro cheltuiti am locuit doar 2 saptamani .
Intalnirea cu proprietara(mandatar) a fost una: "nu iti convine pleaca, da-ma in judecata eu nu am semnat nimic", mi-a aruncat 100 de euro si mi-a luat si cheile de la garsoniera.
Ce as putea face in situatia asta? si cum mi-as putea recupera ultima luna platita degeaba (in care ea mi-a bagat muncitori in casa) si garantia.
Am mai discutat cu cateva persoane, au spus ca as putea face plangere si ar intra la inselaciune.
Mentionez ca am si dovezi asupra faptelor (poze, martori), iar dansa este avocat.
Multumesc
Daca nu puteti proba suma platita e dificil sa convingi instanta !
Doar daca inregistrati o convorbire in care sa recunoasca plata si martori care au fost de fata la plata efectiva a sumei mentionate.
Nu veti putea folosi in dosar o inregistrare facuta fara consimtamantul persoanei in cauza.
Puteti introduce o actiune in instanta prin care sa solicitati contravaloarea chiriei si a garantiei, insa va trebui sa probati cele afimate, inclusiv suma platita. Sa probati faptul ca nu v-ati putut folosi pe deplin de acea garsoniera etc