avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... valabilitatea diplomei de licenta
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

valabilitatea diplomei de licenta

Am absolvit Facultatea de drept si administratie publica-specializarea drept, din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotia 2009, la ID, perioada studiilor 4 ani, 240 de credite. Am intrat in posesia adeverintei de licenta in luna iulie 2009, dar nu si in posesia diplomei de licenta, datorita OU10/2009 data de Emil Boc. In prezent am fost anuntata ca urmeaza sa fiu promovata in clasa (sunt functionar public) si ca este nevoie sa-mi aduc diploma de licenta. Cum aceasta deocamdata nu se elibereaza datorita scandalului dintre Spiru Haret si Ministerul Invatamantului, o sa pierd aceasta promovare mult asteptata.Va rog din suflet sa imi dat un sfat pentru a putea sa intru cat mai curand in posesia diplome sau sa mi se recunoasca studiile. Sunt de acord sa actionez in judecata atat Facultatea cat si Ministerul Invatamantului.
Cel mai recent răspuns: Dorina Tarcea , Consultant resurse umane 07:52, 10 Decembrie 2010
Atunci mergeți și mai solicitați o adeverință. Nu mi se pare o soluție să acționezi în judecată pentru obligația de a face. Au zis ei că nu au de gând să elibereze diploma? Nu cred. Doar că așa e procedura, se eliberează mai târziu. La toată lumea. Mai există și ordonanța aia... eu nu am citit-o dar din contextul prezentat se pare că de acolo izvorăște întârzierea eliberării diplomei.
Da, andymaurul are dreptate. Adeverinta este valabila 12 luni de la data emiterii. Cu toate ca nu vad ca re este problema, deoarece Ordonanta 10/12.08.2009 art. 2 prevede: :Absolvenţii Universităţii "Spiru Haret" din Bucureşti la specializarea de Drept, cu o durată de 3 ani şi cu 180 de credite, au dreptul de a-şi completa studiile la 4 ani şi cu 240 de credite la specializări/programe de licenţă de drept acreditate.", in vreme ce dvs. aveti deja 240 de credite.

In opinia mea conducerea universitatii "se agata " de prevederile art. 1 alin. (3) "Instituţia de învăţământ superior prevăzută la alin. (1) este monitorizată special, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, pe o perioadă de 3 ani, cu scopul de a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării şi inovării, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.", astfel incat fiind monitorizati refuza eliberarea diplomei.

In ipoteza in care nu se poate rezolva, singura modalitate este actiunea in instanta.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
Mircea Teis, Avocat
andymaurul a scris:

Asa cum am aratat ,adeverinta nu mai este valabila.

Poate ne luminati si pe noi in ce lege scrie ca adeverinta e valabila 12 luni?? Pe foarte multe astfel de adeverinte scrie negru pe alb ca sunt valabile pana la eliberarea diplomei de licenta... La SNSPA a durat 3 ani pana mi-au dat diploma.
Urmare disensiunilor existente intre cele 2 autoritati ,s-a precizat concret de catyre MECT ca nu se elibereaza diplome pentru absolventii ush promotia 2005-2009
Adeverinta nu mai este valabila
Exista deja o hotarare definitiva si irevocabila a ICCJ de recunoastere a adeverintei si obligatia in sarcina MECT de eliberare a diplomei ,dar beneficiarul detine un statut distinct
Dezinteresul pentru solutionare este atat de evident inca a condus la dispunerea initial a unei relicentieri ,pe care MECT a suspendat-o .
NUMAI SA MAI FOLOSEASCA LA CEVA !? IN MOD NORMAL TREBUIA SA FITI PROMOVATA DUPA ABSOLVIREA STUDIILOR SUPERIOARE, IAR ACEASTA INTARZIERE PRIVIND PROMOVAREA MA CAM PUNE PE GANDURI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare diploma de licenta de la universitatea spiru haret Nimi Nimi Buna ziua, Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata ... (vezi toată discuția)
Nu pot promova in grad profesional datorita lipsei diplomei de licenta, am doar adeverinta alinus1128 alinus1128 La servici urmeaza sa fiu promovata in grad profesional si am ghinionul sa fac parte dintre cei care au terminat in anul 2009 la Univ. Spiru Haret, forma de ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unei adeverinte de licenta OanaTurtoi OanaTurtoi Buna ziua! Pentru intelegerea celor 2 intrebari, as dori sa fac mici precizari: intre anii 2006-2009 am urmat si absolvit cursurile unei facultati din cadrul ... (vezi toată discuția)