avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi vreau fetita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi vreau fetita

buna seara,cum pot sa-mi aduc fetita de 3 ani sa locuiasca cu mine in Italia,tatal ei nu vrea sa mi-o dea
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:01, 10 Decembrie 2010
Odata cu introducerea actiunii de divort se poate cere si custodia minorei.
Daca minora este rezultata dintr-o relatie de concubinaj cu tatal minorei si tatal figureaza in certificatul de nastere al acesteia, este necesara promovarea unei actiuni de incredintare minor si stabilire pensie in favoarea acesteia.
Daca minora este rezultata din casatoria dvs. este necesara promovarea actiunii de divort cu capetele accesorii de -incredintare minor, stabilire pensie, reluare nume.
Pana la obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile de incredintare in ambele cazuri, puteti parasi tara cu minora doar daca aveti acordul tatalui printr-o declaratie notariala in acest sens.
Dupa obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile de incredintare in ambele cazuri , puteti parasi tara fara acordul tatalui minorei.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)
Scoatere copil minor din tara dana_thebest dana_thebest Buna ziua, am o urmatoare problema. Am trait in concubinaj cu tatal ficei mele, care are varsta de 4 ani, acum imi face viata calvar si intentez sa ies cu fica ... (vezi toată discuția)
Cum pot lua copilul pe numele meu ContSters186253 ContSters186253 [quot][/quot]Dupa divortul pe care l-a pornit fostul meu sot, copilul i s-a incredintat lui, eu neavand posibilitatea sa cresc fetita.am ajuns la bun acord, ... (vezi toată discuția)