avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere copil minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere copil minor din tara

Buna ziua, am o urmatoare problema. Am trait in concubinaj cu tatal ficei mele, care are varsta de 4 ani, acum imi face viata calvar si intentez sa ies cu fica mea din tara.As dori sa stiu care sunt sansele de a pleca impreuna cu fica mea. Noi nu am fost casatoriti, cand a s-a nascut fica mea doar a recunoscut-o. El este cetatean italian, care nu are nimic aici in tara, nici macar mutatie, flontat., pe scurt sta aici ca un turist. Problema mea este ca nu stiu care imi sunt drepturile asupra ficei mele. Custodia este in deplinatate a mea , sau trebuie sa ii intentez un proces asupra custodiei? , stiam din auzite ca prin hotarare definitiva a custodiei poti sa pleci din tara cu un minor fara semnatura tatalui. Care imi sunt sansele de a pleca din tara , fara semnatura lui? Sub nici o forma nu imi va da acceptul pentru a o scoate din tara. Va rog sa imi raspunde-ti.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:09, 2 Ianuarie 2011
va trebuie o hotarare de incredintare a minorei, actionati-l in judecata pe tatal copilului
Este necesar sa promovati pe rolul instantei o actiune privind incredintarea minorei, iar dupa obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile a unei hotarari in acest sens, puteti parasi tara impreuna cu minora fara acordul tatalui.
Veti avea astfel nevoie la iesirea din tara, de hotararea de incredintare legalizata cu mentiune definitiva si irevocabila in original si pasaport pentru minor.
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Puteti pleca fata acordul lui , doar dupa ce obtineti o hotarare judecatoreasca de incredintarea minorului. Cred ca aveti nevoie de uin avocat ,procedura nu e asa simpla.
Av.Ioana Cazacu Bucuresti
Daca va grabiti tare puteti pleca din tara cu acordul (semnatura)la notariat a tatalui, fara sa mai intentati o actiune in instanta.
@dana_thebest ne-a spus clar in mesajul sau ca "sub nici o forma nu-mi va da acceptul pentru a o scoate din tara", prin urmare unica varianta de a pleca din tara fara acceptul tatalui minorului ramane actiunea de incredintare pe rolul instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din tara minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua ,as avea o intrebare : sunt divortata din 2010 si am o fetita de 7 ani si jumatate ; la divort fetita mi-a fost incredintata prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)