avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale semnare bilant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

semnare bilant

Ce se poate intampla unei firme care, are angajat un contabil care e in ultimul an la fac.de finante banci, si care semneaza bilantul?
Asta avand in vedere legea cont care spune ca raspunderea cont revine ....................cu studii superioare?
Cel mai recent răspuns: beldeanioan , utilizator 12:19, 18 Martie 2008
Romy a scris:

consultantii fiscali, parca, nu trebuiau sa fie musai economisti:-/

Romy asta este ironia sortii Consultantii fiscali sunt deocamdata numai economisti.
Eu cred ca ar trebui modificata legea pentru ca legislatia fiscala face parte din domeniul Dreptului fiscal.
Sunt foarte putini economisti care sunt juristi. Ca de exemplu eu sunt boboaca la drept. Am terminat anul acesta si un master in Control financiar fiscal.
Cat despre semnarea bilanturilor nu se poate face de catre un consultant, acesta trebuie sa fie semnat de catre un Expert contabil.
Romy a scris:

consultantii fiscali, parca, nu trebuiau sa fie musai economisti:-/

Pentru atribuirea calităţii de Consultant Fiscal, persoanele fizice trebuie sa promoveze un examen care se organizează de Camera Consultanţilor Fiscali in baza unui regulament aprobat de Consiliul Superior si publicat in Monitorul Oficial Partea I.

In vederea inscrierii la examen cadidaţii persoane fizice sunt obligate să indeplinească cumulativ urmatoarele condiţii:
a) să fie licenţiaţi ai unei facultăţi cu profil economic;
b) să aibă o experienţă de minimum 5 ani dupa obţinerea licenţei în una dintre următoarele activităţi:
- elaborarea,avizarea,aprobarea sau aplicarea legislaţiei fiscale,
- servicii de administrare a legislatiei fiscale,
- elaborarea şi aplicarea reglementărilor contabile
- activitatea financiar-contabilă;

c) să nu aibă antecedente penale;
d) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
nu va mai faceti singe rau : consultantii fiscali sunt fostii sefi de la finatele publice si alti sefi... ei si-au facut o lege ca sa nu se traga de sireturi cu contabilii, pardon expertii contabili !
care experti, cei mai muti sunt profi si sefi la cecar; de aceea va spun la cursuri ca numai daca esti cotizant acolo poti lucra cu cifre !
Ca intotdeauna, adevarul e la mijloc !
zile bune !
beldeanioan a scris:

nu va mai faceti singe rau : consultantii fiscali sunt fostii sefi de la finatele publice si alti sefi... ei si-au facut o lege ca sa nu se traga de sireturi cu contabilii, pardon expertii contabili !
care experti, cei mai muti sunt profi si sefi la cecar; de aceea va spun la cursuri ca numai daca esti cotizant acolo poti lucra cu cifre !
Ca intotdeauna, adevarul e la mijloc !
zile bune !

Nici chiar asa nu toti consultantii sau expertii sunt cum precizezi. Ptr. consultanti a fost impus de U.E. Dar in uniune consultantii sunt juristi in domeniul fiscal, asta nu inteleg cei din Minister.
ok, nu toti consultantii sunt la fel, sunt de acord.
ce-mi place cel mai mult: in orice domeniu, cand se doreste o modificare, chiar daca-i putin aberanta, se apeleaza la regulile uniunii ; au aplicat-o cei de la agricultura - inspectia sanitar-veterinara cu branza telemea care se poate vinde numai pe piata locala, adica intr-un sat de branzari, isi vand branza unul la altul !
au aplicat-o si in invatamant si in sanatate, ba chiar cu taxa auto, care era la un moment dat o cerinta a uniunii europene sa reducem...
se fac atatea referiri la regulile uniunii de parca am fi un popor de retardati care sa credem ca uniunea are niste reglementari foarte stricte in fiecare domeniu !
pai acolo e un adevarat rai al haosului - asa cum am fost invatati sa il vedem noi ! In 2002, la un spital din Edinburg nu puteam intelege - format fiind in romania - cum absolventi a 3 colegii diferite, aveau pregatire si competente fundamental diferite, adica : diploma era aceasi, dar pentru a face ceea ce poate face un asistent medical din romania (laborator, tratamente, ingrijire ati) acolo trebuia sa stie angajatorul de ce fel de absolvent au nevoie, de la care colegiu ; diploma nu spunea nimic si trebuia cearuta de la colegiu aria curiculara !
deci, cand aud de nevoia de aliniere la regulile ue .... ma rog, daca apreciem elocinta argumentatiei, coroborata cu atractia romanilor pentru ue e super !
dar sa nu mai fim luati de ... visatori !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil autorizat Dana Filip Dana Filip Buna, va rog sa-mi spuneti daca un absolvent de studii superioare (economice) poate intocmi/semna balanta/bilant, sau este necesar sa dea examen ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant 2017 entitate mica ionela11 ionela11 Buna ziua, Cine poate semna bilantul pentru anul 2017 pentru o entitate mica?....Eu sunt angajata doar economist ...deci nu pot semna (vezi toată discuția)