avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transformare din contractual in functie publica; ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transformare din contractual in functie publica; pastrarea salariului

buna ziua.
am o intrebare.
sunt angajata intr-o institutie publica. pana nu demult am fost personal contratual consilier juridic grad profesional I, cu un salariu de baza lunar de 1652, compus astfel 1322 conform grilei din OG nr.8/2010, transa de vechime 2 si salariu de merit de 15%, din luna iulie am intrat pe prenatal. deoarece conform noilor modificari am avut nevoie de avizare statului de functii, ANFP nu il viza, fara transformarea cim in functii publice, angajatorul transformad postul meu in functie publica. eu mentionez eram pe prenatal. dupa intoarecrea mea in 4 noiembrie la serviciu, mi s/a comunicat dispozitia de numire in functie, fiind incadrata in clasa I, grad profesional principal, treapta 1 de salarizare, cu un salariu de 1422, compus astfel 1111, conform OG 9/2008, transa vechime 2 (10%) si 15 % salar merit. ce pot face sa mi se mentina salariul pe care l-am castigat deja de 1652? eu am vechime 7 ani si 4 luni, deci incadrarea in clasaI grad profesional principal treapta 1 desalarizare este corecta. m-am gandit sa atac dispozitia in contencios si sa cer mentinerea salariului avut pana in data de 04.11, insa am nevoie de unele sfaturi. mentionez ca anfp a cerut transformarea postului in mai multe randuri dar conducerea nu a luat in considerare acest aspect, abia anul acesta in perioada in care eu eram pe prenalat.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 13:07, 10 Decembrie 2010
Singura solutie este sa contestati decizia de numire in functie in termenul legal.
Faceti o contestatie in 15 zile si mergeti pe calea conteciosului .
Totusi salariul trebuia sa vi-l pastreze.
Cu tot respectul, dar in nici o lege nu scrie ca la transformarea postului contractual in functie publica, in baza art. 111 din legea 188/1999, se pastreaza salariul avut ca si contractual, daca acesta este mai mare. Singura precizare in acest sens este la promovarea in clasa, ca absolvire a studiilor de nivel superior. (legea 330/2009, anexa 3).
Puteti contesta decizia de transformare a postului, incercand sa dovediti ca nu exercitati minim 70% din atributii de putere publica , nu stabilirea salariului conform functiei publice.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
Kyandra, moderator
"fiind incadrata in clasa I, grad profesional principal, treapta 1 de salarizare, cu un salariu de 1422, compus astfel 1111, conform OG 9/2008, transa vechime 2 (10%) si 15 % salar merit."

Eu zic ca singurul motiv corect de contestatie ar fi faptul ca abereaza rau de tot pentru ca v-au dat salariul de merit:hammer:....
Chiar daca drepturile salariale pentru functia publica sunt mai mici decat cele pentru functia contractuala,ati dori sa optati pentru concediere datorita desfiintarii postului si acordarea indemnizatie de somaj?....#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din personal contractual, functionar public zoard zoard Buna ziua ! Sunt angajat la o primarie comunala, din 2008 referent III, personal contractual, cu un salariu de 648 lei, dupa 1 ian 2010, conform Legii ... (vezi toată discuția)
Cum se transforma un post din contractual in functie publica? care sunt pasii? opopa62 opopa62 Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal ... (vezi toată discuția)
Transformare post functionar public sendysss sendysss am trimis adresa la anfp pentru transformere post functionar public , si ne-au comunicat ca trebuie sa le trimitem noul salariu de incadrare la 01.01.2010. ... (vezi toată discuția)