Sotul meu detinea inainte de casatorie un apartament de 2 camere, semidecomandat, gol.Renovarea apartamentului si mobilarea lui s-a facut cu banii mei.In noiembrie 2009, ne-am schimbat apartamentul cu unul de 3 camere, decomandat, pt ca avem 2 copii si era nevoie de spatiu.Diferenta de bani tot de la mine a venit, provenind dintr-o vanzare a unei mosteniri de la bunici plus salariul meu.Noi vroiam sa facem contract de vanzare-cumparare, dar notarul ne-a fentat si, spunand ca ne-ar costa mai putin, am facut contract de schimb, nestiind ca nu ne va trece pe amandoi ca proprietari.La fata locului, ne-a spus ca, apart.apartinand sotului, nu are cum sa ma treaca si pe mine, dar poate sa-mi faca donatie apoi.Inca o data, notarul nu ne-a spus ca donatia e revocabila.VREAU sa stiu ce putem face pt ca amandoi sa fim proprietari cu drepturi egale?Va multumesc.
Nu are importanta cine este trecut titular in contract, atata timp cat achizitionarea apartamentului s-a facut in timpul casatorie, aveti amandoi drepturi egale asupra lui.
Important insa este contributia fiecaruia la dobandirea imobilului, pentru ca intr-un eventual partaj, sa se stie cotele fiecaruia.
Multumesc pt raspuns.Dar cum sau ce se poate face, o anexa la actualul contract, prin care apar si eu ca proprietar cu drepturi egale, un act irevocabil?Exclus donatia care nu are nici o valoare.Se mai poate schimba ceva?