In anul 2005-2006 am lucrat ca operator de interviuri pe baza unui contract de prestarii servicii. Firma la care am lucrat mi-a platit 10% din impozitul pe venit, eu platindu-mi diferenta pana la 16% la Administratia financiara de care apartin, adica 6%.
In contractul semnat este prezenta clauza: "PRESTATORUL (adica eu) are obligatia sa inregistreze prezentul contract pentru operator de interviuri la administratia financiara din raza sediului sau domiciliului acestuia si sa obtina/detina autorizatie de functionare conform Legii 300/2004 - "Privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent". Desfasurarea activitatii din contract fara detinerea autorizatiei se pedepseste conform legii.
Mentionez ca am inregistrat contractul la Administratia financiara, insa nu m-am inregistrat ca PFA.
Acum 2 zile (8.12.2010), am primit o instiintare de la Casa de Asigurari a Municipiului Bucuresti ca voi fi executat silit daca nu achit restanta la FNUASS (Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate) pentru anul 2005, cu dobanzile/majorarile + penalitatile aferente. Intrebarea mea este daca in anul 2005 eram obligat sa platesc contributie la CAS. Mentionez ca in contractul semnat nu este precizat nimic de CAS si nici angajatorul nu mi-a spus atunci nimic cu privire la acest lucru.
In cazul in care trebuie sa platesc aceste datorii restante, angajatorul este raspunzator in vreun fel pentru informarea incorecta?
FNUASS nu are nici o legatura cu CAS-ul.
Orice persoana care obtine un venit,este obligat sa plateasca la CASS cota de 5.5% daca nu este angajat.Daca este angajat,plateste asiguratorul.
Pentru relatii incearca situl PFA Forum.De acolo afli tot ce vrei si foarte prompt,fie de la alti forumisti fie de la administratori.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.