avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuzare procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuzare procuror

Buna ziua,
In urma unei Decizii penale a fost desfiintata o rezolutie, casata sentinta si trimisa cauza pentru inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii prev de art 246 Cod penal.
Am facut cerere de recuzare a procurorului care a dat rezolutia.
Mi s-a respins pe motiv ca nu exista caz de incompatibilitate a acestuia si se face referire la o decizie nr 11 din 2009 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu ocazia solutionarii recursului in interesul legii. Eu nu am facut nici un recurs la Inalta Curte si nu stiu despre ce decizie vorbeste cea care mi-a respins cererea de recuzare!!!
Intrebarea mea este daca este legal ca acelasi procuror a carui rezolutie a fost desfiintata si care a retinut in mod eronat ( asa cum se aminteste in Decizia prin care rezolutia lui a fost desfiintata) unele lucruri, poate sa se intoarca acum si sa zica ca da, fapta exista acum.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ungureanu , utilizator 14:55, 10 Decembrie 2010
nu exista incompatibilitate deci nu poate fi recuzat. Decizia ICCJ la care se refera, este considerata un indrumar ptr cazurile viitoare de acelasi fel. Ea a fost pronuntata intr-un alt dosar, fara nici o legatura cu dvs, insa prin continutul ei practicienii o considera importanta si este folosita pentru solutionarea unor spete asemanatoare.

asat daca nu cumva este un recurs in interesul legii si atunci este obligatorie pentru toata lumea.
Deci indiferent cate tampenii scrie intr-o rezolutie ( a facut referire la o executare silita care nu a existat ) tot asta o sa-si dea cu presupusul si acum...
o sa inceapa urmarirea penala, confor deciziei instantei de judecata. deci va aprecia altfel probele existente.
de zece ani apreciaza asta ca primaria nu a facut nici un abuz, daca acum se suceste o sa fie mare mirare... dupa cum il stiu o sa zica ca e abuz dar are voie ca ala e primar iar eu... nu inteleg cum vine asta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutia procurorului infirmata in instanta bukinst bukinst AM urmatoarea speta. Intr-o plangere penala s-a dat NUP de procurorul de caz ( prim procuror) iar la contestatie seful ierarhic (prim procurorparchet ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces - conditii tusu tusu Buna ziua, miercuri, 2 aprilie, am o contestatie in anulare la Curtea de Apel. din cate inteleg, contestatia va fi judecata de aceiasi judecatori pe care ... (vezi toată discuția)
Recuzare judecator AurelianDan AurelianDan Speta este urmatoarea: un judecator a dat o solutie intr-un proces penal, in prima instanta pentru un cetatean,cu condamnare. Acelasi judecator,a fost ... (vezi toată discuția)