avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Debit prescris-nelegalitate executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Debit prescris-nelegalitate executare silita?

In 2005 am avut un abonament la o firma de tetefonie mobila,l-am tinut o luna si nu l-am mai platit.o lunga perioada de timp nu mi-a mai venit nici un fel de factura.acum aproximativ un an jumatate sau 2 am inceput sa primesc notificari de plata de la o firma de recuperari la care nu am raspuns in nici un fel.zilele trecute am primit o alta notificare de plata de la aceeasi firma de recuperari cu amenintarea ca vor depuna propunerea de executare silita.suma initiala de plata era de vreo 360 de ron si cu penalizari a ajuns tripla de vreo 960 de ron.intrebarea mea daca ar putea obtine un raspuns favorabil la propunerea de executare silita tinand cont ca dupa lege aceasta datorie este prescrisa?sau tinand cont de faptul ca totusi daca am primit notificari desi nu am tinut cont de ele si nu am luat legatura cu nimeni ca datoria sa nu fie prescrisa?
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
geodyva, utilizator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 01:05, 11 Decembrie 2010
Debitul s-a prescris in cursul anului 2008, dar daca aveti asemenea probleme este mai bine sa platiti suma de 350 lei in contul companiei Orange nu respectivei societati.
Nu cred ca sunt probleme serioase daca ignorati amenintarea de trecere la executare silita a societatii recuperatoare.
multumesc pentru raspuns!aveam si eu aceeasi parere ca doar puteau sa ma actioneze in judecata pana acum daca stiau ca au castig ce cauza...oricum nu au ce sa imi ia ca nu am proprietati sau masini pe numele meu si sunt casnica...sotul meu nu are nici o legatura cu asta,nici macar nu eram casatorita...multumesc inca o data
@geodyva


Pe fondul problemei dvs. daca nu exista un titlu executoriu in sensul legii (hotarare judecatoreasca-de exemplu) este exclusa orice intiativa a creditorului/societatii de recuperare creante, privind obtinerea unei incuviintari pentru inceperea executarii silite a dvs.

Aveti confirmarea ca problema dvs. nu este realmente "o problema".:)

Edit later: Multumesc frumos pentru editarea mesajului intial.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
stai linistita. Nu-ti pot face nimic, sunt doar presiuni sa platesti.
Daca esti fata desteapta, le poti raspunde 2-3 randuri in care le spui ca dreptul de a cere executarea silita s-a prescris in 3 ani de cand s-a nascut dreptul sa o faca.
Garantat nu te mai deranjeaza
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
godot, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire dupa perimare/prescriere Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor, Va expun spre analiza urmatoarea situatie si sper sa ma ajutati cu o indrumare: - credit contractat la o banca (ifn) in data de[b] ... (vezi toată discuția)
Prescrierea unei sume datorate melanie_gt melanie_gt Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta in urmatorul caz: - a existat un contrat intre o firma de tele-comunicatii si persoana fizica - exista o suma care nu s-a ... (vezi toată discuția)
Executarea silita batrin _daniel batrin _daniel Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: am dat in judecata un chirias pentru neplata chiriei in luna aprilie, iar acum am primit in posta hotararea ... (vezi toată discuția)