avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva

Buna ziua as dori o informatie de la dumneavoastra ....sint pe lista de disponibilizari trecuta de angajator ,trecind peste faptul ca sint singura intretinatoare de familie avind un copil minor care nu beneficiaza de o pensie alimentara ne fiind recunoscut de tatal natural ,de azi am intrat in preaviz de 20 de zile si pina in data de 6 ian 2011 intrebarea mea la dumneavoastra este ...sint angajata pe postul de magazioner principal dar din 2007 nu mai am gestiune din motive ca la inventurul mi sa gasit un minus in gestiune si am predat gestiunea ,,si eu nu am fost de acord cu lipsurile spuse de ai si am ajuns pina la faza de cercetare la politie si de atunci ei tot cerceteaza si de un an aproape sint actele la un expert desemnat de ei sa le analizeze ,,precizez ca nu am avut nicio retinere din salar pina acuma pt lucru acesta ,incadrarea mi a ramas aceiasi intrebarea mea este ca nu ma lamureste exact nimenia ,daca pot sa imi blocheze salarile compensatori ce prin contractul colectiv de munca ne sint oferite ?precizez ca directoare economica nu a stiut ce sa imi raspunda ma trimis la juristul firmei si dinsul mi a spus ca normal nu are cum sa mi se blocheze drepturile banesti fara o hotarire judecatoareasca ...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 10 Decembrie 2010
Nu, n-au cum sa va retina din compensatorii.
De fapt, cine va temeti ca v-ar retine din bani, daca juristul firmei a zis ca nu vor retine?
buna ...nu sa mi retine sa ii blocheze intrun cont pina la finalizarea cercetari ...de asta imi este teama ...
lumi_esek a scris:

buna ...nu sa mi retine sa ii blocheze intrun cont pina la finalizarea cercetari ...de asta imi este teama ...

Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire bani din salariu, gestionar maryn.maryana maryn.maryana Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine... Am intampinat o problema la locul de munca. M-am angajat in luna iulie la o firma care detine magazine de ... (vezi toată discuția)
Angajat cu minus la inventar Nicoleta2018 Nicoleta2018 Buna ziua!Lucrez la o statie omv,de aproape 4 ani,de fiecare data cand se face inventar,la 4,5,6 luni,avem minus,este normal ca eu,ca angajat sa platesc,sa.mi ... (vezi toată discuția)
Oprire salariu pentru lipsa in gestiune kinder_doina kinder_doina Buna ziua!Lucrez la un Magazin alimentar si in fiecare saptamana facem inventar.dupa inventar semnam niste declaratii.pana acum nu prea au iesit bine ... (vezi toată discuția)