De ce nu-i faceti reclamatie direct ?
Nu stiu in ce masura organele de justitie vor lua in considerare inregistrarea dvs facuta cu reportofonul .... mergeti la parchet si vedeti ce spun ;)
Stiti cum e cu reclamatiile in Romania.
Ai sanse mari sa nu obtii nici un rezultat. Voi face pana la urma o reclamatie la superiorul celor in cauza si ii voi zice ca daca nu se rezolva legal voi da inregistrarea unui ziar local.
Si de ce nu ar lua in considerare inregistrarea? Nu au experti sa o autentifice si expertizeze sau cum?
Incerc un raspuns, desi e mai mult pe penal chestiunea si eu nu fac...
Dar:
Probele, in Romania, trebuie sa fie obtinute in mod legal. Astfel, o proba obtinuta prin furt, fals sau inselaciune, de exemplu, nu poate fi folosita in instanta.
Pentru a fi legala, o inregistrare trebuie sa fie adusa la cunostinta celui care e inregistrat inainte de inceperea procedurii. Astfel, cu anumite exceptii, dv. trebuie sa-i spuneti functionarului ca il inregistrati.
Caci... in Romania numai anumite organisme au voie sa faca inregistrari (fie telefonice, fie ale altor conversatii), cu incuviintarea unui judecator. Daca nu exista incuviintare de la jude, atunci trebuie sa fie de la persoana in cauza.
E o protectie a drepturilor persoanei.
Chestiunea cu a lasa cateva minute, nu stiu... unde scrie ca inregistrarea accidentala poate fi admisa ca proba? :-/
Vedeti ca amenintarea cu trimiterea catre ziarul local poate fi considerata santaj, depinde cum formulati si cum se poate interpreta. Daca reiese clar ca ii cereti functionarului sa-si faca doar treaba, atunci e ok, dar... cine stie ce martori are intre colegi etc... :(
Se poate ceea ce vreti dv., dar nu e asa de usor!
Liliana, am intlnit eu cateva cazuri pe penal acum vreo 2 ani...cu obiect asemanator.
Tocmai ca proba sa nu fie considerata ca fiind obtinuta intr-un mod nelegitim, se poate sustine ca proba a survenit in mod accidental. Asa poate fi admisa in probatoriu.
Am inteles asta, dar in ce baza?
ca, din ce stiu eu, proba inregistrata accidental este, de exemplu, cand o camera care supravegheaza intrarea intr-o banca surprinde un furt in afara ei. E accidental, dar nu e caz similar.
de asta am intrebat pe ce te bazezi... E foarte interesanta ideea, doar ca mi se pare ca poate da nastere unor abuzuri, nu crezi?