avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj rapid

Buna ziua!
As vrea sa stiu din experienta dumneavoastra, care ar putea sa fie perioada cea mai scurta de solutionare a unui divort (de comun acord) si a unui partaj - de acelasi fel, in situatia unui cuplu fara copii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mircea Teis , Avocat 15:19, 10 Decembrie 2010
asteptati intrarea in vigoare a noilor prevederi privind desfasurarea procedurii divortului in fata notarului public - cred ca termenul este 25 ianuarie (sper sa nu gresesc). este o procedura f rapida.
Cateva luni tot dureaza. Termenul de judecata va fi stabilit undeva in luna mai-iunie, in ipoteza in care veti depunde cerera in aceasta luna (exista posibilitatea de a face cerere pentru preschimbarea termenului). La primul termen de judecata, instanta va insista pentru impacarea partilor si se va acorda un nou termen ( chiar daca cererea va fi semnata de ambale parti).
de la aceasta data, o luna si jumatate, daca le faceti la notar.
cererea de divort o depuneti la notar pe 27 decembrie (daca or lucra), dupa 30 de zile, daca va mentineti cererea, sunteti divortati, apoi faceti partajul tot la notar
da, aceasta este cea mai rapida metoda, insa sunt foarte curios de ce costuri implica :D
am discutat cu un notar desore aceasta procedura si mi-a spus ca se asteapta ca Uniiunea Nationala sa intomeasca tipizatele cererilor ai actelor aferente acestei proceduri. Au trimis cereri catre notarii din Franta / Italia - care au asemenea proceduri in competenta - sa le ofere asistenta in aceasta privinta.

Onorariil urmeaza sa fie stabilite, probabil ca vor fi cu taxa fixa la divort si posibil ci taxa la valoare ptr partaj.

Alte discuții în legătură

Cerere de schimbare a termenului norisorpufos norisorpufos Buna tuturor! Am nevoie de putin ajutor. Am intentat un proces de divort, termenul este abia peste 7 luni. Insa , eu sunt deja intr-o relatie si prietena ... (vezi toată discuția)
Divort provocat de alcool carmen90 carmen90 buna. as dori sa imi dati cateva sugestii despre cum se poate desface o casnicie de catre sotie cat mai repede in urmatoarea situatie: saptamana trecuta am ... (vezi toată discuția)
Divorþ rapid pauldrv pauldrv Suntem un cuplu vârstnic (65 de ani). În ultima vreme nu ne mai înţelegem şi constatăm că nu mai avem nimic în comun: cei doi copii sunt mari (40, 32), ... (vezi toată discuția)