Nu cred că motivul dv.stră va impresiona instanţa şi nu veţi obţine preschimbarea termenului. De ce nu încercaţi să o convingeţi pe soţia dv.stră să mergeţi la notar ptr divort? Aşa procedura ar dura mai puţin .
Raspunsul depinde de ceea ce doriti sa obtineti in viitorul procesul de partaj.
Presupun insa ca actuala sotie oricum va aminti si va face probe in legatura cu actuala dvs relatie si cu copilul care urmeaza sa vina.
Asadar, eu as spune sa faceti o cerere de preschimbare a termenului cu motivatia de mai sus.
Multumesc DEDITA pentru raspuns, daca era vorba de intelegere nu apelam la Judecatorie pentru un divort simplu, fara copii. Insa nu am cu cine sa port o discutie normala. Asa ca apelez la orice mijloc pentru a incheia acea casnicie.
Multumesc pentru raspuns. Dna Gerberga . Relatia cu prietena am inceput-o dupa despartire , nu am inselat-o pe viitoare fosta sotie, asadar banuiesc ca daca va invoca acest lucru (infidelitate) nu are dovezi pentru ca nu exista. Ceea ce se intampla dupa despartire si dupa ce am initiat divortul conteaza?
Am intrebat si un avocat, dar mare incredere nu mi-a inspirat ,el mi-a sugerat acest motiv ca fiind unul solid pentru a schimba termenul divortului.
Nu vreau sa fac ceva gresit. Iar alt motiv nu gasesc si chiar vreau sa divortez repede,
Multumesc.
Mergeti la un mediator si rugati sa o invite pe sotie la o mediere.
Daca primeste o chemare oficiala, poate va fi mai intelegatoare.
Nu aveti ce pierde. Poate se indupleca si va acorda divortul mai repede.
Cu preschimbarea, daca nu sunt motive medicale grave (o boala incurabila, de exemplu), nu cred ca aveti sanse.
1. Se indica instanta care judeca si actiunea principala, fie ca este vorba de instanta de fond, de apel sau de cea din caile extraordinare de atac.
2. Oricare dintre parti, atat reclamantul, cat si paratul, in orice etapa procesuala: fond, apel, cai extraordinare de atac, poate depune o astfel de cerere.
3. Termenul luat in cunostinta sau pentru care au fost trimise citatiile nu poate fi preschimbat decat pentru motive temeinice . Procedura va avea loc in camera de consiliu.
4. Se indica aceeasi instanta mai sus mentionata, instanta competenta material si teritorial sa judece cererea principala.
Solutionarea cererii de preschimbare a primului termen de judecata este de competenta presedintelui instantei, a vicepresedintelui instantei, presedintelui de sectie ori a judecatorului care il inlocuieste, iar cererea facuta in cursul judecarii procesului se solutioneaza de cate completul de judecata.
Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere copii pentru instanta (cererea adresandu-se instantei si neimplicandu-l pe celalalt participant la proces, caruia cererea si inscrisurile nu i se comunica); copiile vor fi certificate de reclamant ca sunt identice cu originalul.
Succes.