avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dare in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dare in judecata

buna seara,

Am incheiat in septembrie 2007 un antecontact de vanzare-cumparare a unui apartament (constructie noua) cu 3 camere, data de finalizare fiind 25 octombrie 2007. Am platit 30% din valoarea totala a apartamentului.
Vreau sa dau in judecata aceasta firma neserioasa (agentie imobiliara - pt ca numai prin ea se vindeau apartamentele) pt nerespectarea termenelor. In ianuarie am mai facut inca o anexa la acel antecontract cum ca se obliga sa predea apartamentul pana in data de 15 februarie 2008, trecand si aceasta data.

PANA IN ZIUA DE AZI NU AM FACUT INCA ACTELE!!!
DE ACEEA VREAU SA STIU CARE ESTE PROCEDURA PT AI DA IN JUDECATA. S-AU JUCAT DESTUL CU NERVII MEI.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionutz1949 , utilizator 00:51, 12 Aprilie 2008
Atat tmp cat ati platit obligatia din antecontract, respectiv avansul, aveti toate premisele obtinerii unor daun-interese considerabil, poate chiar mai mari decat avansul...

Nu este necesara incheierea antecontractului la notar, acela e proisiune bilaterala de vanzare-cumparare sub semnatura privata, perfect valabila intre parti.
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2008
Radu Popescu, Avocat
Cum ar putea obtine daune mai mari decat avansul? Este o situatie extraordinara asta, nu cred ca putem duce discutia aici fara sa vedem sume, acte...
Promisiunea sub semnatura privata e valabila si pentru opozabilitate, nu numai intre parti. Nu crezi?
Daca constuctia apartamentului nu s-a finalizat respectiv nu exixta proces verbal de predare preluare acest apartament nu este intabulat in vreun CF asa ca d-nul Alexandru nu are posibilitatea de a nota in vre-un Cf interdictia de instrainare.
verificati la Cf care este situatia juridica a terenului pe care urmeaza sa se construiasca. .
Promitenta de vanzare nu este opozabila tertilor in cazul imobilelor decat odata cu notarea ei ca atare in CF vezi Legea 7/1996 rep .
actiunea in daune ar trebui introdusa impotriva atat a promitentului vanzator cat si a constructorului care probabil se face vinovat de tergiversarea predarii constructiei .
Oricine poate face o cerere de chemare in judecata atunci cand este nemultumit de ceva.
Problema dvs reala este contractul pe care l-ati incheiat pentru contructia apartamentului. Si daca vreti sa obtineti un sfat competent, ori publicati continutul actelor pe de-a-ntregul in acest forum, ori mergeti sa vedeti un avocat.
Diana, nu stiu cine sta aici sa analizeze contratctul ala... Sa vezi ce fel de contract e in esenta, sa verifici practica in domeniu daca e unul nenumit... Apoi conteaza foarte mult si situatia de fapt, daca mai exista alte corespondente cu promitentul, daca mai sunt si alti oameni etc...
Nu cred ca se poate analiza un act atat de usor...
:(

Alte discuții în legătură

Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)