avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 390

Buna ziua!
O PJ din Romania platitoare de tva a achitat in luna septembrie un avans achizitie auto catre o PJ platitoare de tva UE. Nu s-a primit factura aferenta avansului.
In luna octombrie s-a depus declaratia 390 pentru septembrie, inscriindu-se suma avansului achitat in UE.
In data de 15 octombrie s-a intocmit autofactura.
In noiembrie s-a depus decontul de tva aferent lunii octombrie in care a fost declarat avansul pentru achizitia intracomunitara.
Astfel, avansul a fost declarat in decl.390 pentru luna septembrie, iar in decl.300 pentru luna octombrie.
Va rog sa-mi spuneti cum era corecta declararea avansului si ce consecinte sunt (amenzi, etc.)
Va multumesc si astept raspunsurile dvs.

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 vies BISCUTA BISCUTA Buna ziua, am facut o achizitie intracomunitara in luna octombrie, nefacturata de firma respectiva si la care trebuie sa ma autofacturez eu. Sunt platitoare de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara corny39 corny39 Am primit pe 03.06.2011 o factura proforma reprezentand avans (30% din valoare) a unui utilaj ce urmeaza sa-l primesc si platesc in luna octombrie 2011. Cand ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 croitoru raluca croitoru raluca buna ziua Am primit astazi un invoice de la un furnizor din UE . factura este emisa cu data de 07.04.2011 . Cum trebuie sa procedez la ce luna inregistrez ... (vezi toată discuția)