avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in Grecia de cetatean roman
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in Grecia de cetatean roman

Stie cineva care este termenul de exprimare a dreptului de optiune succesorala in Grecia?
Exista obligatia pentru mostenitorul roman sa fie obligat sa dobandeasca si cetatenia greceasca pentru a putea mosteni un bun imobil, respectiv in apartament?

Cat sunt impozitele pentru un apartament situat pe langa Acropole sau care este legea greaca care reglementeaza aceasta problema?

O carte cu dreptul grecesc in materie de mostenire tradusa in romaneste stie cineva sau in materie de taxe si impozite?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:37, 18 Decembrie 2010
Cred ca cel mai indicat ar fi sa luati legatura cu un avocat din Grecia pentru colaborare.
M-am gandit si la acest aspect dar va trebui sa cunosc si eu situatia juridica mai inainte daca ar exista ceva probleme.E posibil sa ma deplasez si eu acolo si trebuie sa am macar notiunile unui student grec de anul III de la drept pana atunci.
De principiu, e posibil ca tot prin notar sa se rezolve problema deoarece este unic mostenitor testamentar.
Nu stiu ce termen de acceptare a mostenirii exista in Grecia.Daca exista...
ca sa acceptati o mostenire nu e nevoie sa aveti cetatenia greaca. trebuie doar sa dovediti vocatia de mostenitor.
Stiti sigur ca asa este legea in Grecia?
Este vorba de un bun imobil.
Un site util:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa parinti decedati (1991 si 2013) andreivan andreivan Buna seara,as vrea sa va rog daca puteti sa-mi spuneti si mie care sunt actele necesare pt a face succesiunea dupa parinti pt 2 frati care sunt taxele si ce ... (vezi toată discuția)
Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire rude MariusClaudiu MariusClaudiu Buna ziua. Povestea mea este asta: in ordine cronologica, bunicul, tatal meu, bunica (ambii din partea tatalui), au decedat. Bunica a decedat anul asta dar eu ... (vezi toată discuția)