Buna seara! Am avut masina achizitionata in leasing, firma obligandu-ne sa achitam RCA-ul pe pers. juridica, polita incheiata in iulie 2010,valabila 12 luni. Am achitat in avans masina,deci s-a utilizatorul a devenit proprietar si s-a inchis leasingul, am incheiat si o alta polita rca,dar pe pers fizica,cum era normal, insa cei de la ASTRA ASIGURARI nu inteleg acest lucru si nu vor sa ne restituie suma ramasa din polita achitata in iulie. Am depus toate actele la ei, s-a intocmit un dosar, insa ne poarta cu vorba de 3 sapt. Cum ii pot obliga sa ne restituie contravaloarea perioadei ramase aferente politei iesita din uz? Mi-au spus,ca polita este valabila,insa nu asta e problema mea! M-am adresat azi chiar Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, care m-au sfatuit sa depun o reclamatie la ei,dar timpul trece si trece in defavoarea banilor mei! De placut sa ia, le-a placut,dar de dat inapoi...Doamne fereste sa le ceri ceva,chiar daca nu e dreptul lor! Ce ma sfatuiti? Va multumesc!
se bazeaza pe faptul ca suma mica reprezentata de prima de asigurare ce trebuie returnata nu va determina sa mergeti in instanta de judecata. costurile unui proces pot fi mai mari decit suma respectiva. in plus, nu exista penalizari ptr asemenea intirzieri.
Eu consider ca firma de leasing este indreptatita sa ceara retur de prima de asigurare RCA; deci ei au o creanta fata de asigurator iar Dvs. aveti creanta fata de societatea de leasing.
Firma de leasing a imputernicit noul proprietar sa ridice suma ramasa,deci totul e in regula din acest punct de vedere. La firma am gasit intelegere,insa mai rau e cu cei de la asigurari. Ar mai fi de recuparat in jur de 500 ron, suma care ar acoperi noua polita pentru alte 12 luni, deci noi am castiga practic, niste luni de asigurare.
Depuneti reclamatia la CSA asa cum ati fost sfatuit si solicitati sa va restituie suma ramasa de la data la care ati facut solicitarea la asigurator. daca nu se rezolva actionati-i in instanta si vor plati mult mai mult.
In tara asta nu se mai poate trai!!!! Dupa zeci de telefoane la Astra si la CSA, concluzia este una ... crancena! Traim intr-o tara jalnica, din care ar trebui sa fugim,cat mai e timp! Nu-mi pot recupera banii, caci utilizatorul a devenit proprietar, iar legile astea de ... din Ro, nu-mi dau dreptul sa-mi recuperez banii,caci polita veche, incheiata pe numele firmei de leasing si cu un al nr al masini, este valabila pana expira. Mai mult, este vina noastra,ca am achitat leasingul inainte de termen. Asa e, vina ne apartine in totatlitate, fir-ati ai ... de mizerabili! Trebuia sa prevedem,ca vom inchide leasingul si sa incheiem polita doar pe 6 luni, nu pe 1an, cum ne-a fost impus de firma de leasing. Te doare capul cu legea din Ro si ne mai mira, de ce pleaca tinerii?? Foarte bine, sa plece, ca aici nu mai e de stat. Atata prostie pe mp,nu cred, ca mai exista undeva pe planeta! Asa ca, cascati bine ochii, LA ORICE FACETI IN RO, caci astia stiu s-o intoarca, cum le convine!
Nu imi restituie rca
mugy
Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu o problema: am avut o masina luata in leasing de la impuls leasing pe 5 ani. La jumatatea perioadei, am achitat integral ... (vezi toată discuția)
Rca
cristianx004
de curand am cumparat o masina sh ....daca o inmatriculez pe numele meu trebuie sa ii fac alt rca?acesta este valabil pana la sfarsitul anului....rca nu se ... (vezi toată discuția)