avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternintate in discutie dupa 5 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternintate in discutie dupa 5 ani

Am aflat ca nu sunt tatal copilului respectiv cand copilul a implinit 5 ani.
Mai pot schimba ceva?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 15:34, 18 Decembrie 2010
In acest moment nu este posibila initierea vreunei actiuni de catre alta persoana in afara celor prevazute de lege, respectiv parintii si copilul, insa , este posibil ca in viitor, conform opiniilor motivate ale unor autori si doctrinari ar putea fi posibila initierea actiunii si de catre adevaratul tata al copilului , ca si de orice alta persoana care va dovedi ca are un interes legitim.
ionescy a scris:

* La momentul nasterii copilului eram sotul mamei si l-am recunoscut ca fiindu-mi copil, deci sunt tatal din certificatul de nastere.

As sublinia doar ca dvs. n-ati recunoscut copilul in sensul in care ar fi facut-o cineva care nu ar fi fost casatorit cu doamna. Legea prevede ca e tatal copilului cel care e sotul mamei fie ca acesta are sau nu confirmarea ca e tatal biologic. Deci chiar daca ati fi stiut de la nastere ca minorul nu e al dvs., tot ati fi aparut cu numele pe certificatul de nastere pana la o eventuala actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)
Tutela copil Diana2011 Diana2011 Un prieten e tatal biologic al unui copil conceput cu o femeie maritata (la momentul conceperii copilului, si care intre timp a divortat).Tatal in acte al ... (vezi toată discuția)
Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)