avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale proces recuperare datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

proces recuperare datorii

Buna ziua

Din nefericire ma confrunt cu urmatoarea problema :
In 2007 am incheiat un contract de furnizare servicii cu o importanta firma ce ofera servicii de internet, tv si telefonie, pe numele sotului.
In 2008 am infiintat o firma si am trecut contractul din 2007 de pe numele sotului meu pe numele firmei, la care sunt unic actionar.
in 2009 am depus o cerere de mutare locatie.
Noi ne-am mutat si la noua locatie nu a mai venit nimeni de la firma respectiva, chiar daca am tot sunat si insistat timp de 2 luni.
Acum am primit o citatie cum ca firma mea a fost data in judecata pentru recuprerarea unor datorii, dupa cum urmeaza :
- factura emisa pe ultima luna inainte sa ne mutam noi
- 2 facturi emise ulterior, pentru 2 luni de zile in care nu a functionat nici un echipament pt ca in momentul in care ne-am mutat a fost totul desfiintat.
- penalizari pentru aceste facturi
- o taxa de reziliere contract
- o taxa care presupune echivalentul abonamentului respectiv pe lunile ce urmau pana se incheia perioada de un an la care inceta contractul.
- cheltuieli de judecata
Un total ce depaseste suma de 1000 euro :O

Odata cu citatia respectiva am primit si un dosar intreg ce continea contractul si actele aditionale. Am observat urmatoarele lucruri :
1. In dosar nu este inclus actul aditional prin care ceream mutarea de locatie, semnat chiar cu cateva zile inainte de a ne muta de la fosta locatie, act pe care eu l-a pastrat si care are stampila firmei si semnatura persoanei care s-a ocupat de contractul nostru.
2. Pe actul aditional unde s-a facut schimbarea contractului de pe numele sotului pe numele firmei mele, la reprezentant firma este trecut tot sotul meu si nu eu, el nu are nici o treaba cu firma, semnatura este insa a mea.
3. In contract este stipulat ca in caz de neachitare facturi sau altele situatia trebuie rezolvata pe cale amiabila si abia apoi se poate apela la instanta. Ori noi nici macar nu am fost anuntati de aceasta situatie... apare in dosar o notificare trimisa catre firma, dar nu apare si o confirmare de primire a acestei notificari, noi nu am primit nimic, habar nu am unde a fost trimisa pt ca nu este trecuta acolo nici o adresa.

Acestea fiind spuse, va rog sa ma sfatuiti si pe mine cum ar trebui sa procedez mai departe?
Eu intentionez sa merg sa discut cu persoana care s-a ocupat de contractul nostru in zilele ce urmeaza, ar trebui sa consult un avocat inainte?
Cum ar fi mai bine sa procedez?
Multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: leonida , utilizator 23:53, 10 Decembrie 2010
este mai bine sa consultati un avocat,iar actul aditional este foarte bine ca-l aveti,ca proba are o valoare foarte mare,si faptul ca nu va trimis cerere de conciliere la fel,cum adica nu este trecuta nici o adresa pe notificare?si la adresa respectiva nu primeati facturile?ati vandut apartamentul si este un alt proprietar?va doresc succes.
pe acea notificare nu apare trecuta adresa la care a fost trimisa, si mie mi s-a parut ciudat acest lucru... mai ales ca nu apare nici o confirmare de primire, ea apare ca fiind trimisa recomandata si stiu ca in acest caz se cere confirmare de primire.
apartamentul de unde ne-am mutat a fost inchiriat.
noi am verificat corespondenta periodic si nu am primit niciodata nimic de la aceasta firma, nici facturi, nimic!
cat despre actul aditional pe care eu il am si care nu apare in dosarul trimis de ei, cred ca ei nici nu banuiesc ca exista.
probabul persoana care s-a ocupat de acest contract a fost neglijenta si a ratacit acest act aditional, ceea ce ar explica de ce nu a ajuns nimeni niciodata sa faca conectarea la noua locatie.
eu presupun ca acest act aditional le va da peste cap tot acest proces, pentru ca prin el pot dovedi ca eu nu am intentionat niciodata sa renunt la serviciile lor, ci ei nu au fost in stare sa isi faca treaba!
deci acele taxe pe care le cer ei acum nu am de ce sa le platesc... iar facturile care au fost emise pe cele 2 luni in care echipamentul nu a functionat iarasi nu sunt justificate.
sigur voi vorbi cu un avocat inainte sa discut cu ei, ca sa stiu exact cum trebuie sa pun problema ;)
bafta,daca te pot ajuta cu ceva astept sa-mi scri,am si eu acum un proces asemanator,numai ca este vorba de un contract de vanzare imobil,bafta,astept vesti bune.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere act aditional chirie FIoana1951 FIoana1951 Buna ziua, sotul meu a incheiat in numele firmei, fara acordul si imputernicirea mea un contract de chirie pentru o camera si proprietarului i-am zis ca nu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de cablu serbanitza serbanitza buna ziua,cumnatul meu a locuit pt. o perioada la un bun prieten de al sotului meu, fara contract de inchiriere .Cumnatul a facut contract cu o firma de cablu ... (vezi toată discuția)
Scamming / inducere in eroare advsys advsys Situatia este urmatoarea ... cu aproximativ un an in urma, am primit un formular de la o firma X din Bratislava - Slovacia, care sub pretextul unui ... (vezi toată discuția)