avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere act aditional chirie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere act aditional chirie

Buna ziua, sotul meu a incheiat in numele firmei, fara acordul si imputernicirea mea un contract de chirie pentru o camera si proprietarului i-am zis ca nu sunt de acord. Am notificat proprietarul sa rezilieze acest act aditional. Mi-a raspuns ca nu este de acord.
Am vreo obligatie ca persoana juridica sa respect acest act aditional si sa plateasca firma aceasta chirie?
Starea de urgenta in care ne aflam poate fi invocata ca si forta majora in reziliera contractelor? Multumec frumos.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, vă rog detaliați și în ce calitate a angajat soțul dvs. Societatea, inclusiv ce calitate aveți dvs. în cadrul Societății. Detaliați, vă rog, și cum s-a realizat acordul de voință cu locatorul (pe e-mail sau altfel) și dacă sunt dovezi ale acestei etape în scris.
Buna ziua, eu sunt administratorul firmei, sotul nu are nicio calitate in firma, nu este angajat in firma. Sotul a incheiat cu proprietarul in scris un act aditional semnat de ei doi. Eu am sesizat proprietarul in scris pe mail ca nu este semnatura mea ca si administrator al firmei pe acel act. Acuma imi emite factura si pe acel spatiu pe langa contractul initial semnat de mine.
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2020
FIoana1951, utilizator
Eu aș notifica locatorul în sensul că persoana respectivă (indiferent că vă este soț sau nu) nu avea dreptul de a reprezenta societatea, motiv pentru care documentul pe care l-au semnat nu este opozabil Societății, deci nu îi pot fi emise acesteia din urmă facturi pentru utilizarea unui spațiu pe care nu l-a contractat pentru locațiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune inchiriere intre firme Butterfly2014 Butterfly2014 Buna seara! Sotul meu are doua firme, pe prima are un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial. Ar vrea sa cesioneze acest contract catre cealalta ... (vezi toată discuția)
Proprietarul casei în care stau fără contract de închiriere a vândut imobilul. pot fi obligat să mă mut imediat? serios66 serios66 stau cu chirie la o casa pe care am inchiriato verbal fara contract de inchiriere mentionez faptul ca stau acolo de 2 si 6 luni si m au tot dus cu vorba ca o ... (vezi toată discuția)
Disputa pentru un loc de parcare Xender96 Xender96 Sunt angajat in cadrul unei firme din Cluj-Napoca, care plateste chirie pentru sediul in care isi desfasoara activitatea unei alte firme ce se afla in imediata ... (vezi toată discuția)