buna ziua,cumnatul meu a locuit pt. o perioada la un bun prieten de al sotului meu, fara contract de inchiriere .Cumnatul a facut contract cu o firma de cablu si internet pe o perioada de 1 an desi el s-a mutat intre timp dupa 6 luni, a contiunuat sa plateasca facturile , pana la expirarea contractului. Problema este urmatoarea : contractul a expirat in noiembrie 2015 iar firma de cablu a trimis factura la imobilul prietenului nostru ,sa plateasca decembrie si ianuarie 2016.Cumnatul nu a reziliat contractul de cablu , el este de negasit, nu raspunde la telefon. Prietenul nostru ne preseaza sa luam legatura cu el ca sa poate preda echipamentul din imobilul sau. Proprietarul nu poate da o declaratie firmei de cablu in care sa specifice ca acolo nu mai locuieste nimeni din iunie 2015 si sa predea el echipamentul? Ce ar putea pati cumnatul , este corect ca firma de cablu sa factureze abuziv dupa expirarea contractului de 1 an? Va multumesc!
Am citit contractul firmei de cablu(rcs rds) dar nu am inteles prea multe..
Daca acel contract a expirat in luna noiembrie 2015, fara sa fie semnat de titular , a fost prelungit de la sine../ceea ce este un abuz.
Contractul a fost facut pe numele cumnatului, banuiesc, si a expirat.
Propietarul trebuie sa faca o cerere, prin care sa explice exact situatia. Titularul de contract pt 1 an de zile, nu este propietarul imobilului, si nu mai locuieste acolo. Deoarece,contractul facut de respectivul a fost facut strict pe 1 an, si s-a respectat, dar prelungit in mod abuziv de companie, propietarul doreste sa inapoieze echipamentul.
Trebuie ceva rabdare, ca nu sunt dornici de rezilieri.
Da , contractul a fost facut pe numele cumnatului! Multumesc pt.raspuns, o sa iau legatura cu proprietarul imobilului sa faca o cerere scrisa la rcs sa explice cum sta situatia si sa scape de echipament!
Trebuie sa faca imediat doar o notificare de reziliere, contractul s-a prelungit tacit si poate fi intrerupt oricand fara justificari suplimentare.
Nu e nimic abuziv in asta - scrie in contract ca dupa expirarea perioadei initiale, daca niciuna dintre parti nu si-a manifestat intentia de a nu prelungi contractul cu cel putin 45 de zile inainte, contractul se prelungeste pe durata nedeterminata.
Deci vi se va solicita plata pentru inca cel putin o luna de abonament.